Tysk sikkerhedsforsker jailbreaker Apples nye sporingsenhed

Apples nye AirTag fungerer som sporingstjeneste, så man kan finde sine forsvundne ting. Illustration: Apple
Efter Apple i sidste måned satte deres nye sporingsprodukt, Airtag, på markedet, har en sikkerhedsforsker nu haft held med at jailbreake den. Det viser potentiale for målrettede angreb i fremtiden, vurderer Ars Technica.

Den tyske sikkerhedsforsker ‘Stacksmashing’ havde i sidste weekend succes med at jailbreake en af Apples nye trackingenheder, Airtag, som virksomheden satte på markedet i sidste måned.

Det skriver Ars Technica.

En Airtag er et nyt produkt fra Apple, som kan spores med en iPhone, så hvis den eksempelvis sidder på en nøglering, og man har smidt sine nøgler væk, så kan man finde dem igen med den nye tjeneste.

Hvis man mister enheden, kan man slå ‘Lost Mode’ til. Når en person så finder Airtaggen med nøglebundet, kan vedkommende tappe sin iPhone til trackingenheden. Herefter bliver man ført til siden found.apple.com, hvor man kan kontakte ejeren af Airtaggen.

Læs også: Hacking-gruppen 'Unc0ver' offentliggør nyt jailbreaking-værktøj til iPhone

Efter sikkerhedsforskeren Stacksmashing har brudt ind i en af enhederne, har han kunne ændre URL'en, så man bliver ført til siden stacksmashing.net, når man tapper sin iPhone til Airtag.

Ifølge Ars Technica, er sikkerhedsforskerens handling ikke synderligt alvorlig, men den viser en potentiel mulighed for målrettede malwareangreb i fremtiden.

Dog kan vedkommende se URL'en, før man åbner den, men funktionen kan stadig bruges til at lede ofre med høj værdi til at klikke på en speciallavet malware-side.

Læs også: Mandiant advarer om tre nye typer phishing-malware

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere