Tysk sikkerhedsforsker jailbreaker Apples nye sporingsenhed

AirTag
Illustration: Apple.
Efter Apple i sidste måned satte deres nye sporingsprodukt, Airtag, på markedet, har en sikkerhedsforsker nu haft held med at jailbreake den. Det viser potentiale for målrettede angreb i fremtiden, vurderer Ars Technica.
11. maj 2021 kl. 09:26
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den tyske sikkerhedsforsker ‘Stacksmashing’ havde i sidste weekend succes med at jailbreake en af Apples nye trackingenheder, Airtag, som virksomheden satte på markedet i sidste måned.

Det skriver Ars Technica.

En Airtag er et nyt produkt fra Apple, som kan spores med en iPhone, så hvis den eksempelvis sidder på en nøglering, og man har smidt sine nøgler væk, så kan man finde dem igen med den nye tjeneste.

Hvis man mister enheden, kan man slå ‘Lost Mode’ til. Når en person så finder Airtaggen med nøglebundet, kan vedkommende tappe sin iPhone til trackingenheden. Herefter bliver man ført til siden found.apple.com, hvor man kan kontakte ejeren af Airtaggen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Efter sikkerhedsforskeren Stacksmashing har brudt ind i en af enhederne, har han kunne ændre URL'en, så man bliver ført til siden stacksmashing.net, når man tapper sin iPhone til Airtag.

Ifølge Ars Technica, er sikkerhedsforskerens handling ikke synderligt alvorlig, men den viser en potentiel mulighed for målrettede malwareangreb i fremtiden.

Dog kan vedkommende se URL'en, før man åbner den, men funktionen kan stadig bruges til at lede ofre med høj værdi til at klikke på en speciallavet malware-side.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger