Tysk efterretningschef forventer øget russisk hacking-aktivitet op til valg

Op mod det kommende tyske parlamentsvalg forventer Tyskland en stigning i hacking-aktiviteter fra Rusland.

Den tyske efterretningstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) beskylder Rusland for at hacke tyske politikere og valgsystemer. Det skulle foregå på en måde, så det ser ud, som om det er hacktivister og ikke Rusland, der står bag.

Det fortæller The Register på baggrund af en tysksproget meddelelse fra BfV.

Chef for BfV Hans-Georg Maassen siger, at Rusland er ude på at svække og destabilisere den tyske forbundsstat.

»Propaganda og misinformation, cyberangreb, cyberspionage og cybersabotage er en del af den hybride trussel mod de vestlige demokratier. Brugernes forandrede informationsopførsel på de sociale netværk er en ideel indgang til målrettet misinformation. Det vækker bekymring hos os, at der opstår ekkokamre, i hvilke skabelsen af de indenrigspolitiske holdninger - specielt gennem automatiseret propaganda - kan falde på frugtbar jord,« står Hans-Georg Maassen citeret for at sige i meddelelsen.

Af meddelelsen fremgår det, at der i løbet af de seneste måneder har været en stor stigning i antallet af spearphishing-angreb mod tyske partier. De bliver i BfV-meddelelsen tilskrevet den russisk angrebskampagne kaldet APT 28.

Apt 28 har flere gange været omtalt i internationale medier. Sikkerhedsvirksomheden Fireeye har tilbage i 2014 udgivet et skriv om APT 28.

Hans-Georg Maassen forventer, at cyberaktiviteterne vil stige op mod det tyske parlamentsvalg, der forventes at finde sted i september 2017.

»På det politiske område konstaterer vi tiltagende aggressiv cyberspionage. Vi ser en mulig trussel mod tyske regeringsmedlemmer, parlamentsmedlemmer og mod de demokratiske partiers medarbejdere gennem cyberoperationer. Informationer, der lækker fra cyberangreb, kan dukke op i valgkampen for at miskreditere tyske politikere. Der er stigende indikationer på forsøg på at påvirke Bundestag-valget i det kommende år. Vi forventer en yderligere stigning af cyberangreb op til Bundestag-valget.«

Som The Register bemærker med henvisning til en New York Times-artikel, kommer meldingen fra BfV i kølvandet på beskyldninger fra amerikanske efterretningstjenester om, at Rusland har hacket og lækket informationer for at miskreditere den daværende demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg tidligere på året.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Peter Jensen

Artiklens oplysninger om at Rusland har "hacket og lækket informationer for at miskreditere den daværende demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg tidligere på året" er falske nyheder. Der eksisterer ingen beviser for dette. Version2 bør holde sig for gode til at løbe venstrefløjens ærinder ved at viderebringe sådanne falske nyheder.

  • 0
  • 9
#2 Henning Mølsted Editor

Som det fremgår af artiklen, så er det amerikanske efterretningstjenester, der beskylder Rusland for at stå bag - ikke Version2. Derfor er det en forkert når du skriver at vi konkluderer at Rusland har ageret sådan.

Henning Mølsted, redaktør.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere