Tysk mistanke: Merkels telefon aflyttet af NSA

Den tyske regering mistænker USA for at have aflyttet forbundskansler Angela Merkels telefon.

I Tyskland er der mistanke om, at USA har aflyttet forbundskansler Angela Merkels telefon. Det skriver Reuters og flere andre medier.

I en udtalelse fra en talsperson for Merkel forlyder det, at forbundskansleren har fortalt den amerikanske præsident Obama, at hvis en sådan overvågning har fundet sted, så repræsenterer det et 'alvorligt tillidsbrud'.

»Hun gjorde det klart, at hun betragter sådanne metoder, hvis sande, for at være totalt uacceptable og fordømmer dem utvetydigt,« forlyder det i udtalelsen ifølge Reuters.

Det er sparsomt med det tekniske detaljer i forhold til, hvordan aflytningen skulle have fundet sted. Men nyhedsbureauet oplyser, at det tyske magasin Der Spiegel har fået fat i et dokument med Angela Merkels mobilnummer på.

En talsmand for den amerikanske regering afviser på det bestemteste, at en sådan aflytning har fundet sted.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Ebbe Hansen

talsmanden for Obama siger at de ikke nu aflytter og ikke fremover vil aflytte. han nævner ikke, hvorvidt der tidligere er sket en sådan aflytning.

 • i øvrigt kan man vel bare anmode NSA om en udskrift as samtalen mellem Obama og Merkel, hvis man vil vide mere ;-)
 • 8
 • 0
#3 Casper Bang

USA er som eneste supermagt tilbage vant til at kunne gøre hvad de vil. Låne ufortrødent med penge, ignorere det metriske system, invadere lande, fornægte Haag domstolen, udøve tortur mv., kort sagt optræde arrogant, dobbeltmoralsk og selvisk, uden at nogen tør kritisere.

Det nye er bare, at de er blevet taget med bukserne nede - nu snart mange gange. Forhåbentligt begynder det snart at få nogle seriøst politiske konsekvenser. Jeg tror dog ikke politikerne derovre selv er klar over, hvad deres mange sikkerhedstjenester kan og gør, og derfor kan de udøve "plausible deniability".

Det sjove er så, at det stadig ikke gået op for de fleste amerikanere, at om 15-20 vil over 50% af USA's aktiver være ejet af Kina, Japan og Brasilien. :D

 • 7
 • 0
#4 Anonym

Som der altid skal gøres noget, når det rammer politikerne og ikke "pøblen". Vi så det fx omkring oplysninger omkring andres adresseskift til éns adresse. Det kom pludselig igennem, da det gik ud over den ansvarlige minister ( en fyr "flyttede ind" hos hende ).

At det går ud over almindelige mennesker er bare surt.. Men når det sker over for en politiker, skal der handles!

Bevares, det ER alvorligt, at man aflytter en kansler ( på en evt. "sikret" telefon ).. men principielt er det det samme..

 • 8
 • 0
#5 Pelle Söderling

well, her er der trodsalt tale om aflytninger af statshemmeligheder på højeste plan. I gamle dage kunne det have ført til krig, I dag rynker vi nok bare lidt på næsen og tænker "nåh ja pyt, vi andre overvåges jo også".

 • 2
 • 0
#6 Gregor Giebel

Det sker også for "rigtige" mennesker. I går ringede Merkel til Obama vedrørende hendes egen mobil, i forgårs havde Obama Hollande i røret pga aflytning af 50 millioner franskmand. Spiegel Online følger sagen fint (spiegel.de).

 • 3
 • 0
#8 Lasse Kristiansen

Det er sparsomt med det tekniske detaljer i forhold til, hvordan aflytningen skulle have fundet sted. Men nyhedsbureauet oplyser, at det tyske magasin Der Spiegel har fået fat i et dokument med Angela Merkels mobilnummer på

Var Spiegel ikke også det medie der fandt Hitlers dagbog, "århundredets" nyhed?

Det kan være de har ret, - men jeg afventer yderligere og lidt mere håndfaste beviser før jeg dømmer nogen som helst, også selvom jeg tiltror visse dele af den Amerikanske sektor det værste.

 • 1
 • 0
#9 Morten Lund

Jeg tror... (står fuldkommen uden nogen form for dokumentation) at de små kameraer der kigger ud fra snart alle sider af ens telefon, kan aktiveres af producenter og folk med magt nok. Hvis den antagelse holder har man dem med i sengen, i badet, til mødet mm. De er altid potentielt med på en kigger. Og så er folk imod at dansk politi sætter et kamera op i en gågade til alles sikkerhed. Undskyld mig hvis jeg virker uforstående.

 • 0
 • 0
#10 Dennis jensen

Det mere sandt end du tror men det er tredje part der lytter med.

Tjeck dkscan, jeg prøver på at få dem fejlet op til at scanne efter GSM stationer. http://www.dkscan.dk/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?26080

At der forgår hjemlige aflytninger det er ikke en venlighed mere, din mobil logger den GSM station den bruger og oploader det til f.eks google, google laver location service det gør det muligt at du kan fastslå din position ved hjælp af netværk (data). Men nogen mennesker oploader også til andre GSM station databaser og de er op en source. Prøv at tjekke opencellid.org det er ENAiKOON der står bag, ENAiKOON kan pejle alt det er det de lever af. Du skal sammenligne med mastedatabasen.dk det er den officielle database med GSM stationer.

 • 0
 • 0
#11 Michael Weber

Helle Thorning udtaler i den anledning: "Vi har ikke nogen grund til at tro at der foregår overvågning af Danmark eller danske interesser"

Så er hun da lidt naiv.

NSA spionerede mod COP15-forhandlinger Et lækket NSA-dokument afslører, at tjenesten spionerede mod andre landes forberedelser til FN-topmødet COP15 i København i 2009 og planlagde at fortsætte spionagen under topmødet. Danmark var et af målene for NSA http://www.information.dk/486285

Når de nu kan, hvorfor i alverden skulle de så lade være?! Det vil jo ikke give nogen mening overhovedet, ikke at sidde med informationer om modparten i en forhandlingssituation f.eks. om Grønland.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere