Tysk kommissær: Myndigheder bør slette deres Facebook-sider inden 2022

Illustration: Bigstock
Det er ikke muligt for tyske myndigheder at forhindre, at deres Facebook-følgeres persondata bliver overført til USA.

Alle offentlige myndigheder i Tyskland bør slette deres Facebook-sider inden udgangen af året. Ifølge den tyske databeskyttelseskommissær Ulrich Kelber er det nemlig umuligt for myndighederne at drive en Facebook-side på en måde, der er i tråd med de europæiske databeskyttelsesregler.

Det skriver Reuters.

»På grund af de gentagne krænkelser af persondatabeskyttelsen, er der ingen tid at spilde. Hvis I har en fan-side, vil jeg kraftigt anbefale at lukke for den inden året er omme,« skriver databeskyttelseskommissæren i en meddelelse til de tyske myndigheder

Den officielle facebookside for den tyske regering har over en million følgere, og ifølge Reuters bruger de tyske myndigheder i stigende grad platformen til at kontakte deres borgere.

GDPR-forordningen fastslår imidlertid, at persondata som udgangspunkt kun må overføres fra EU-medlemslande til lande med en lignende datalovgivning, og myndighederne kan ifølge Ulrich Kelber ikke forhindre, at det sker for deres følgeres persondata.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Mads Toftum

Det offentlige bør i det hele taget holde sig langt fra facebook og droppe kommunikation der leder folk ind i et amerikansk foretagende med tvivlsom tilgang til privatliv.

Hvis nu man sparede lidt på de mange penge der bliver kastet efter IT dødssejlere i det offentlige, så burde der kunne blive råd til en wordpress eller lignende til den officielle kommunikation.

 • 24
 • 0
#5 Michael Cederberg

Hvis nu man sparede lidt på de mange penge der bliver kastet efter IT dødssejlere i det offentlige, så burde der kunne blive råd til en wordpress eller lignende til den officielle kommunikation.

Det skægge er at alle kan se hvad der er gjort galt bagefter. Mange tror også at de kender opskriften på et succesfuld projekt inden det går i gang. Dygtige mennesker der fortjener respekt. Alligevel viser det sig gang på gang at ting går galt. Det er der mange grunde til og det vil føre for vidt at nævne dem her. Pointen er bare at din snuptagsløsning slet ikke er nem og at ingen har formået at gøre det endnu.

 • 3
 • 0
#6 Johnny Lüchau Blogger

Dejligt at se at der er nogen i EU som tager borgerrettigheder og lovgivning alvorligt. Håber der er danske myndigheder, som vågner lidt op.

Facebook er naturligvis svær at erstatte, men vi er på vej ind i en tid i EU hvor man bruger alternativer og bruger federation for at danne netværk.

Der er mange spændende muligheder og EU er på vej ind i et kæmpe digitalt boom.

 • 11
 • 0
#8 Benjamin Balder

øhh jo men hvad hjælper det at bruge et eller andet bizart open source projekt som nogen nørder synes er skidefedt - men ikke bruges af den almene befolkning - det er jo for at nå ud til folk

Det var ikke så pænt sagt om Open Source projekterne, men jeg er enig med dig derudover.

Man skal selvfølgelig arbejde for, at fremtidens sociale netværker ikke bliver walled gardens og baseres på Open Source.

MEN - er det nu så smart, at offentlige myndigheder og borgere benytter de samme sociale medier med al den sammenblanding af private og offentlige data, som det giver anledning til? Social kontrol, overvågning, (mis)brug af AI osv. Det lyder ikke særlig hensigtsmæssigt.

 • 6
 • 0
#9 Morten Hansen

Jf. debat om Danmarks IT-infrastruktur, forleden her på V2, kunne en offentlig platform for ministerier, kommuner, myndigheder, institioner, foreninger … ja selv politikere og embedsmænd, med mulighed for kommentar-/debatspor. Så får medier også en mere officiel kilde at citere fra, når man citerer politikeres udmeldinger i presssen. Og samtidig kan politikere skelne mellem privat og embede.

Så kunne man også indføre regelsæt der både overholder nationale regler og etik. Et SoMe der også gør at brug af algoritmer bliver åbent. Et SoMe der også gør at man have ansvarshavende redaktører og måske et organ der kan tage ankesager op, når brugere (borgere) bliver ekskluderet.

Det krævet bare en beslutsom regering (som den tyske) og 50 mil’ish

Når en statsminister på en onsdag i marts kan sige : “Vi lukker alt ned i morgen” kan denne vel også sige “Al offentlig kommunikation sker via some.borger.dk fra 1. Januar (bare som eksempel) hvor alle er velkommen til at like og kommentere som de plejer”.

Go on Mette !!

 • 12
 • 2
#10 Henrik Møller Jørgensen

"Men når vi taler kommunikation fra offentlige myndigheder til borgerne, så er det altså ikke raketviden at lave det"

Jeg kan godt forstå at messenger-funktoinen i FB er problematisk, men jeg har svært ved at se forskellen i at en myndighed poster noget på en fanside vs poster noget på en hjemmeside.

Hvis folk partout vil dele fortolig information i kommentarsporet er det ikke forskelligt fra at hænge sedler op i brugsen

 • 1
 • 5
#11 Michael Strøm

Det er lidt beskæmmende at Information til alle danskere sker via Facebook. Det er lidt som når fagforeningerne vil tvinge folk tilat stå i en bestemt forening. Der er som bekendt foreningsfrihed i Danmark..

Vi er nogle der ikke ønsker at være i fjæset's data guflende mund og få ligegyldigheder bøvset op til gengæld.

Jeg er tilhænger af at Politiker henvender sig til folk via et medie der ikke snager og indsamler data om os, men lader os læse fra dem alle uden at dømme og sætte os i bås.

Skulle poliktkerne så vælge at skrive noget via twitter, facebook eller hvad de nu hedder, skulle der mærkes som ytringer fra den personlige front. Ikke som en folkevalgt politikker.

 • 4
 • 0
#12 Henrik Møller Jørgensen

Hvem siger at man er tvunget ind på sociale medier? De offentlige myndigheder skal naturligvis tilbyde informationen på en alternativ platform, nemlig hjemmesiden. At man så også tilbyder informationen påandre platforme folk vælger at være på ser jeg ikke det store problem i.

Hvis vi altså husker at holde os fra Messenger-funktionen, den ser jeg alt for mange offentlige myndigheder stille til rådighed, det er ret betænkeligt

 • 1
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere