Den tyske efterretningstjeneste BfV mener, at Kina bruger falske LinkedIn-profiler til at indsamle information om tyske embedsmænd og politikere.
LinkedIn-profilerne har forsøgt at kontakte mindst 10.000 tyskere, siger efterretningstjenesten, der mener, at formålet muligvis er at rekruttere hemmelige kilder i den tyske stat.
Kina har afvist lignende beskyldninger om it-spionage førhen og har endnu ikke besvaret tyskernes anklage.
Den tyske efterretningstjeneste offentliggjorde otte af de mest aktive profiler, der ifølge BfV bruges til at kontakte tyske LinkedIn-brugere. De er designet til at se tillokkende ud og promoverer unge kinesiske professionelle, der altså ikke eksisterer, siger efterretningstjenesten.
Ifølge BfV-chef Hans-Georg Maassen viser de falske profiler et forsøg på at undergrave tysk politik.
»Det er et omfattende forsøg på at infiltrere specielt parlamenter, ministerier og statslige myndigher,« siger Hans-Georg Maassen
BfV offentliggjorde eksempler på de kinesiske profiler, der blandt andet omfatter 'Allen Liu', angiveligt en HR-manager ved en rådgivende virksomhed, og 'Lily Wu', som efter sigende skulle arbejde ved en tænketank i Østkina. Begge er falske, mener BfV.
De bekymrer sig i stigende grad for, at kinesiske efterretningstjenester bruger metoden til at rekruttere højtrangerende tyske politikere som kilder, og beder brugere, der er blevet målrettet, om at kontakte dem.