Ud af 237 biler testet af den tyske bilistforening ADAC kan 230 uden videre låses op og køres væk ved hjælp af et relæangreb. Af de resterende syv modeller kan fire enten låses op eller startes, men ikke begge dele. Kun tre er helt sikre mod angrebet.
Det skriver den britiske forbrugerorganisation Which?
Den fulde liste af testede biler kan findes her.
Signalforstærker
Angrebet fungerer ved hjælp af to relæbokse. Tyvene placerer den ene relæboks i nærheden af den trådløse nøglebrik og den anden i nærheden af bilen.
Boksen tæt ved brikken sender signalet videre til boksen tæt på bilen, som tror at det er nøglen der er i nærheden.
Når først bilen er i gang, kører den indtil den løber tør for brændstof, eller går i stå af andre årsager. Ifølge Which? bliver bilerne typisk kørt direkte ud af landet, og bliver udstyret med en ny nøglefri brik, før de sælges videre.
Svært at beskytte sig
De eneste biler i testen, ADAC ikke kunne låse op med relæangrebet, var af mærket Jaguar Land Rover. Det er fordi bilerne bruger UWB-teknologi (ultra-wide-band), som meget præcist kan afgøre brikkens placering.
Hvis man vil beskytte sig mod angrebet, kan man ifølge FDM blandt andet vikle sin nøglebrik ind i sølvpapir for at blokere signalet, eller lægge den ned i en metaldåse. Dog bemærker ADAC, at det ikke altid er en god løsning, da nøgler, som ligger sammen med brikken, kan skabe huller i sølvpapiret, som lader signalet slippe igennem.
Samtidig kan man ikke være sikker på, at sølvpapir eller en metaldåse vil blokere signalet fuldstændigt.
FDM anbefaler på deres side om nøglefri biler, at man låser sin nøglefri bil ”manuelt” ved at klikke på brikken, når man går fra den, hvilket forhindrer den i at blive stjålet med et relæangreb.