Tysk avis: Huawei samarbejder med kinesiske efterretningstjenester

Illustration: studio4a / Bigstockphoto.com
Ifølge den tyske avis Handelsblatt har Huawei samarbejde med den kinesiske sikkerhedsmyndighed. De har fået fat i et fortroligt dokument fra det tyske udenrigsministerium, hvorfra avisen har citeret, at beviserne er som en rygende pistol.

Huawei har samarbejdet med den kinesiske efterretning.

Beviserne blev sendt til den tyske regering fra USA i slutningen af 2019, det skriver Reuters.

Læs også: USA lægger pres på Storbritannien: Fravælg Huawei

Den kinesiske telekommunikationsgigant skulle altså beviseligt have samarbejdet med Kinas sikkerhedsmyndighed.

Det er den tyske avis Handelsblatt, der har bragt citater fra et fortroligt dokument fra det tyske udenrigsministerium.

Her fremgår det også, at beviserne bliver fremstillet som ’en rygende pistol’, og det lyder videre, at den kinesiske virksomhed »ikke kan betragtes som pålidelig nok til at opfylde de sikkerhedsstandarder, der er nødvendige for at
bygge et 5-G-netværk«.

Hverken den tyske regering eller Huawei har udtalt sig om sagen.

Storbritannien holder Huawei ude af følsom kerne

I Storbritannien har man besluttet sig for at holde Huawei ude af det, der bliver kaldt den ’følsomme kerne’, men samtidig øget deres andel i ’netværksperiferien’.

Læs også: Storbritannien forventer begrænset 5G-rolle til Huawei

EU vil onsdag offentliggøre en værktøjskasse, hvori man kommer med anbefalinger til, hvordan man skal håndtere leverandører med ’høj risiko’.

Det forventes ikke, at EU vil indføre forbud mod netværksleverandører.

Det forlyder ikke, hvad samarbejdet ligger i. De danske teleselskaber arbejder eksempelvis også sammen med danske efterretningstjenester, som en vågen Twitter-bruger også noterer:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Ebbe Hansen

nogen spillere på det her marked (5G netværk), man kan stole på i et omfang, så vi kan overlade det til dem at opbygge og eller drive det. Eller skal vi nøjes med at konstantere, at 5G er en god ide. For god til at vi kan stole på den. Der vil altid være folk med fingrene i honningkrukken.

 • 7
 • 1
#4 Albert Jensen

Dette mønster kender vi helt tilbage fra Vietnamkrigens dage. Når USA skulle have løgne ud, lod CIA (mis-)information sive til aviser i Tyskland, Frankrig, Italien. Derefter kunne de citeres tilbage i USA. I dette tilfælde får vi trods alt at vide, at Handelsblatt har sine "informationer" fra USA. Huaweis kode er tilgængelig for de kunder det sælger til, og ingen har hidtil kunnet påvise, at de skulle have fingrene i honningkrukken. For USA handler det om, at NSA selv vil have fingrene i honningkrukken, og så er det iøvrigt en del af USA's handelskrig mod Kina.

 • 6
 • 2
#10 Casper Niebe

Jeg forstår ikke argumentet om, at danske teleselskaber også deler informationer med danske myndigheder. Teleoperatører har kundeforholdet til slutkunden, og ligger inde med data (når altså man kan stole på det) om mastepositioner og simkorts opkobling på masten, tidspunkt for opkobling etc. Men producenten af dét udstyr, der sidder i masten skal da under ingen omstændigheder have adgang til det data. Det svarer til at sammenligne Linksys med TDC eller Cisco med Telenor.

For mig at se er det æbler og pærer, der overhovedet ikke kan sammenlignes.

Derudover så stinker det jo langt væk af, at USA har interesse i sagen og, som andre brugere også antyder, meget vel kan tænkes at have økonomisk interesse i at fabrikere beviser, der derpå lækkes. Det er jo super enkelt at påvise, hvis udstyr skyder data andre steder hen end det bør havne. Mig bekendt har ingen endnu påvist noget sådant.

 • 2
 • 0
#12 Bo Andersen

Enig og EU burde forlængst have sat en EU Linux distribution i produktion, til brug for offentlige myndigheder og Forsvaret.

Naturligvis er det kun en drøm, for det hele vil drukne i bureaukrati og/eller elendige løsninger fra private entrepenører. Se bare hvordan det går når det private skal levere løsninger til det offentlige i Danmark !!

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere