Tysk avis: Huawei samarbejder med kinesiske efterretningstjenester

29. januar 2020 kl. 13:5312
Tysk avis: Huawei samarbejder med kinesiske efterretningstjenester
Illustration: studio4a / Bigstockphoto.com.
Ifølge den tyske avis Handelsblatt har Huawei samarbejde med den kinesiske sikkerhedsmyndighed. De har fået fat i et fortroligt dokument fra det tyske udenrigsministerium, hvorfra avisen har citeret, at beviserne er som en rygende pistol.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Huawei har samarbejdet med den kinesiske efterretning.

Beviserne blev sendt til den tyske regering fra USA i slutningen af 2019, det skriver Reuters.

Den kinesiske telekommunikationsgigant skulle altså beviseligt have samarbejdet med Kinas sikkerhedsmyndighed.

Det er den tyske avis Handelsblatt, der har bragt citater fra et fortroligt dokument fra det tyske udenrigsministerium.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her fremgår det også, at beviserne bliver fremstillet som ’en rygende pistol’, og det lyder videre, at den kinesiske virksomhed »ikke kan betragtes som pålidelig nok til at opfylde de sikkerhedsstandarder, der er nødvendige for at
bygge et 5-G-netværk«.

Hverken den tyske regering eller Huawei har udtalt sig om sagen.

Storbritannien holder Huawei ude af følsom kerne

I Storbritannien har man besluttet sig for at holde Huawei ude af det, der bliver kaldt den ’følsomme kerne’, men samtidig øget deres andel i ’netværksperiferien’.

EU vil onsdag offentliggøre en værktøjskasse, hvori man kommer med anbefalinger til, hvordan man skal håndtere leverandører med ’høj risiko’.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det forventes ikke, at EU vil indføre forbud mod netværksleverandører.

Det forlyder ikke, hvad samarbejdet ligger i. De danske teleselskaber arbejder eksempelvis også sammen med danske efterretningstjenester, som en vågen Twitter-bruger også noterer:

12 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
12
30. januar 2020 kl. 22:57

Enig og EU burde forlængst have sat en EU Linux distribution i produktion, til brug for offentlige myndigheder og Forsvaret.

Naturligvis er det kun en drøm, for det hele vil drukne i bureaukrati og/eller elendige løsninger fra private entrepenører. Se bare hvordan det går når det private skal levere løsninger til det offentlige i Danmark !!

10
30. januar 2020 kl. 13:58

Jeg forstår ikke argumentet om, at danske teleselskaber også deler informationer med danske myndigheder. Teleoperatører har kundeforholdet til slutkunden, og ligger inde med data (når altså man kan stole på det) om mastepositioner og simkorts opkobling på masten, tidspunkt for opkobling etc. Men producenten af dét udstyr, der sidder i masten skal da under ingen omstændigheder have adgang til det data. Det svarer til at sammenligne Linksys med TDC eller Cisco med Telenor.

For mig at se er det æbler og pærer, der overhovedet ikke kan sammenlignes.

Derudover så stinker det jo langt væk af, at USA har interesse i sagen og, som andre brugere også antyder, meget vel kan tænkes at have økonomisk interesse i at fabrikere beviser, der derpå lækkes. Det er jo super enkelt at påvise, hvis udstyr skyder data andre steder hen end det bør havne. Mig bekendt har ingen endnu påvist noget sådant.

9
30. januar 2020 kl. 11:34

Ellers er der jo også Ericsson i Sverige, hvis man vil have Europæisk infrastruktur.

8
30. januar 2020 kl. 10:18

Nu må det vist snart være på tide at chips og andet lignende type af sensitive komponenter bliver produceret i europa af et europæisk kontroleret fabrik.

7
30. januar 2020 kl. 09:41

Hvis "backup-løsning" har man mest tillid til : USA eller Kina?

Vestligt udstyr : Data bliver "backed up" af USA Kinesisk : Data bliver "backed up" af Kina

6
30. januar 2020 kl. 08:49

Alt er allerede sagt her i debatten, men alligevel. Er glad for min Huawei Mate 20 Pro.

5
30. januar 2020 kl. 07:53

Telenor arbejder sammen med dansk politi.

4
30. januar 2020 kl. 07:23

Dette mønster kender vi helt tilbage fra Vietnamkrigens dage. Når USA skulle have løgne ud, lod CIA (mis-)information sive til aviser i Tyskland, Frankrig, Italien. Derefter kunne de citeres tilbage i USA. I dette tilfælde får vi trods alt at vide, at Handelsblatt har sine "informationer" fra USA. Huaweis kode er tilgængelig for de kunder det sælger til, og ingen har hidtil kunnet påvise, at de skulle have fingrene i honningkrukken. For USA handler det om, at NSA selv vil have fingrene i honningkrukken, og så er det iøvrigt en del af USA's handelskrig mod Kina.

2
29. januar 2020 kl. 16:23

nogen spillere på det her marked (5G netværk), man kan stole på i et omfang, så vi kan overlade det til dem at opbygge og eller drive det. Eller skal vi nøjes med at konstantere, at 5G er en god ide. For god til at vi kan stole på den. Der vil altid være folk med fingrene i honningkrukken.

1
29. januar 2020 kl. 14:06

Det handler vel om hvem man helst vil afgive samtlige sine statshemmeligheder, industrihemmeligheder, CopXX, osv osv til....