Tysk arbejdsformidling overgår til Linux

Den tyske arbejdsformidling har skiftet Windows NT ud med Opensuse 10.1 på 13.000 pc'er.

I slutningen af sidste år fuldendte Tysklands svar på de danske jobcentre et komplet skifte fra Windows NT til Opensuse 10.1 på organisationens 13.000 offentlige internetmaskiner. Det skriver tyske heise online.

Kort efter overgangen til Opensuse var fuldendt, bekendtgjorde it-direktør for det tyske Arbeitsagentur (AA) Klaus Vitt, at skiftet til open source-software vil "tillade AA at være feksible i forhold til ny teknologisk udvikling. I fremtiden, vil en bred vifte af software være tilgængelig for AA, som kan bruges til at skabe forbindelse med diverse internetmedier, og sikre optimal internet kommunikation for dets klienter."

AA bruger Opensuse 10.1 Remastered og den seneste version af Firefox til web-browsing. Softwaren blev installeret som repository på en server, som klienterne har tilgået via PXE boot, altså boot over netværket.

Gjorde det selv på ni måneder

Overgangen til Linux har taget AA ca. ni måneder inklusiv planlægning, og det hele er foregået uden brug af eksterne service providers - hvilket i følge heise online betyder, at der heller ikke har været ekstra omkostninger forbundet med skiftet.

AA valgte at udskifte Windows NT og Internet Explorer med nyt software, fordi den gamle software ikke kunne modsvare moderne krav til visning af medie-indhold, og fordi softwaren heller ikke kunne honorere kravene fra moderne hardware.

Når valget lige faldt på Linux, skyldtes det overvejelser i forbindelse med omkostninger i forhold til licenser og sikkerhed. Et andet plus har i følge AA været fleksible konfigurations-muligheder i forhold til Linux.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Mikkel Kirkgaard Nielsen

Godt for dem, vil jeg sige ;)

Men så vidt jeg kan tyde er det nu også "kun" surfmaskiner, hvor brugerene blot skal have adgang til at anvende en browser.

Hvis det var deres administrationssystem (hvor serverne godt nok kører Linux), mon ikke der så havde været nogle legacy programmer bundet til Windows? Så havde kalkulen set ret anderledes ud...

Mikkel,

  • 0
  • 0
#4 Ricco Førgaard

Selvom det kun er surfmaskiner, er det stadig et rigtig fornuftigt træk. Surfmaskiner har et begrænset brugsområde, og Linux er meget lettere at begrænse og tilpasse end Windows er det. Brugerne skal kunne surfe - fint, de får de lov til og ikke en døjt mere.

I samme åndedrag kan jeg sige, at jeg ikke forstår, hvorfor der ikke er flere med maskiner af denne type (reklameskærme, elektroniske busplaner etc), som skifter til Linux. Vi har vel alle set en blue screen of death i det offentlige rum et par gange? :)

  • 0
  • 0
#5 Eskild Nielsen

Den ultimative surf maskine er vel sådan én, som man finder i bedre hotellers internet-tilbud til gæsterne.

Da jeg for et år siden var på ferie på Mauritius (herlig ø midt ude i det indiske ocean), så var der to surf-maskiner i internet-rummet.

Skærmbilledet var på en eller anden måde anderledes og dog velkendt - åh ja, det var jo en KDE desktop...

jeg spurgte for sjov den gæst der brugte den anden maskine, om hun var klar over at hun ikke sad ved en windows maskine men ved en linux-maskine. Næ, det havde hun da ikke bemærket, og hvorfor spurgte jeg om det?...

Ved et rent tilfælde opdagede jeg et par dage senere at der var installeret en dansk (!) KNOPPIX på maskinerne.

/eskild

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere