Tyrkiske myndigheder i teknisk kapløb mod Twitter-brugere

De tyrkiske myndigheder ønsker at spærre for adgangen til Twitter, men brugerne finder ud af at komme forbi spærringerne.

I et forsøg på at stoppe spredningen af en lydoptagelse, som kan inkriminere den tyrkiske premierminister i en korruptionsskandale, har premierministeren beordret de tyrkiske internetudbydere til at blokere for adgangen til Twitter. Men det har vist sig vanskeligt i praksis, skriver Ars Technica.

I første omgang lå spærringen på internetudbydernes DNS-servere, så opslag efter Twitters servere blev sendt videre til en regeringskontrolleret hjemmeside. Det fik imidlertid blot brugerne til at skifte til alternative DNS-servere for at omgå spærringen.

Nu er de tyrkiske internetudbydere blevet pålagt at blokere for IP-adresserne til Twitters servere, så man ikke kan komme ind på serverne via tyrkiske internetforbindelser.

Det har imidlertid ikke stoppet alle Twitter-brugerne. Ifølge Ars Technica oplyser Renesys, som overvåger mønstre i den globale internettrafik, at der er sket en kraftig stigning i antallet af brugere af Tor-netværket i Tyrkiet.

Tor-servere gør det muligt at forbinde til en Tor-server i Tyrkiet og via forbindelser til Tor-servere uden for landet at få adgang til eksempelvis Twitters servere, uden tyrkiske internetudbydere kan se, hvor Tor-trafikkens endestation er.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere