Tyrkisk hackergruppe truer med nye angreb - kræver undskyldning for »krænkelser af profeten«

Illustration: Billede fra Aslan Neferier Tims gruppe på Facebook
Den gruppe, som har påberåbt sig ansvaret for DoS-angrebet mod to ministeriers hjemmeside i går, varsler, at der er flere angreb på vej, hvis ikke der undskyldes for »krænkelse af profeten«.

En tyrkisk hackergruppe ved navn Aslan Neferler Tim meddelte i går i en Messenger-besked gennem Facebook til Berlingske, at det var dem, som stod bag det DoS-angreb, som i går lagde hjemmesider tilhørende Udlændinge- og Integrationsministeriet og senere også Udenrigsministeriet, ned.

Og det kommer næppe som nogen stor overraskelse, at angrebet sker som svar på Inger Støjbergs »fornærmelse af profeten,« hvilket hackergruppen kræver en undskyldning for.

Lægger ikke fingre imellem

Hvor de fleste hackergrupper typisk vil tie med deres mål, indtil de slår til, så har Aslan Neferier Tim øjensynligt intet behov for at holde noget skjult.

»Hvis der ikke bliver undskyldt, vil vi angribe energi og bankernes systemer. I øjeblikket er vi i gang med at ramme Danmarks Nationalbank.«

Nationalbanken har dog ikke oplevet noget, der kunne tyde på et kommende hackerangreb.

Mangler verificering

Som Berlingskes journalist Allan Sørensen fortæller, så kan der endnu ikke laves nogen verificering af, at det faktisk er Aslan Neferier Tim, som står bag DDoS-angrebet.

Men gruppen har tidligere stået bag lignende angreb. I år blev hollandske myndigheders computere hacket midt under valget den 15. marts. Det skete i kølvandet på, at Holland i en diplomatisk krise havde nægtet tyrkiske diplomater adgang til landet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Bjarne Nielsen
 1. Outsource systemerne, så ansvaret for deres mangel på sikkerhed kan fortabe sig i tågerne
 2. Gør noget, som helt sikkert vil fornærme dem, som forventeligt er nemme at fornærme, med henvisning til frihedsrettigheder.
 3. Vent på at de usikre systemer bliver angrebet.

...og så er der ellers åbent for udsalg af vores frihedsrettigheder med henvisning til, at vores frihedsrettigheder er under angreb (punkt 1 og 3 er optionelle - det er nok med højrystede reaktioner på punkt 2 - men det gør det hele meget nemmere).

 • 2
 • 8
#3 Carsten Krogh

"I år blev hollandske myndigheders computere hacket midt under valget d. 15. mats. Det skete i kølvandet på, at Holland i en diplomatisk krise havde nægtet tyske diplomater adgang til landet."

Mon ikke det var tyrkiske diplomater, der blev nægtet indrejse i marts?

Med det sagt, hvorfor i alverden bliver man så ved med at insistere på at DDoS partout skal omtales som hacking?!?

 • 4
 • 0
#6 Mr Mikkel

Siden hvornår er et DoS angreb et "hacker" angreb. Det er en type angreb som folk med 50 kr og en booter kan gøre.

Der er intet at undskylde for, sæt cloudflare på eller find en udbyder som har beskyttelse som standard.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere