Typescript 3.0 på trapperne

Illustration: Version2
Projektreferencer skal give bedre organiserede projekter og hurtigere builds.

Typescript, som er blandt de mest populære sprog i den kategori, der oversættes til Javascript, er på trapperne med version 3.0. En såkaldt 'release candidate' blev udsendt i sidste uge.

Typescript oversættes som sagt til Javascript-kode, og selvom Javascript ikke som sådan understøtter klasser, så kan man skrive en klasse i Typescript, sådan som man ville forvente, hvis Javascript var et typisk objektorienteret sprog med klasser og nedarvning.

Den store nyhed i den nye udgave er ifølge udviklerne bag projektet såkaldte 'project references.'

»Det er ret almindeligt at have flere forskellige trin, når man skaber et bibliotek eller et program. Måske har din kodebase en src og en testmappe. Måske har du din front-end-kode i en mappe kaldet client, din Node.js back-end kode i en mappe kaldet server, der hver importerer kode fra en delt mappe. Og måske bruger du det, der kaldes for 'monorepo' og har mange mange projekter, der afhænger af hinanden på en ikke-triviel måde,« skriver udvikler Daniel Rosenwasser på Typescript-bloggen.

Læs også: Anders Hejlsberg: Typescript-compiler giver Javascript-udviklere mere intelligente værktøjer

Det skal project references - projektreferencer - nu give en løsning på.

»Projektreferencer gør det muligt for TypeScript-projekter at afhænge af andre TypeScript-projekter - specifikt tillader det tsconfig.json-filer at henvise til andre tsconfig.json-filer.«

Angivelse af disse afhængigheder gør det nemmere at opdele koden i mindre projekter, da det giver TypeScript og værktøjer en måde at forstå opbygningen af projektet.

Det giver mulighed for hurtigere builds og bedre understøttelse at navigering, redigering og refactoring på tværs af projekter.

Blandt andre nyheder i version 3 er parameterlister med tupler, bedre tupel-typer, en ny 'unknown' type, samt understøttelse af React-frameworkets defaultProps facilitet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere