Twitter vil fremover ikke tælle links og fotos med i antal tegn

Illustration: © Twitter
Twitter-folket får mere plads at boltre sig på – de behøver nemlig ikke længere at fravælge billeder og links til fordel for tekst.

Det sociale medie Twitters på en gang styrke og svaghed har altid været, at en postering ikke må fylde mere end 140 tegn. En begrænsning, der stammer fra Twitters oprindelige brug af SMS-beskeder til posteringer.

Men ivrige Twitter-brugere får snart mere plads at boltre sig på. Ikke fordi begrænsningen på de 140 tegn som sådan forsvinder, men fremover vil Twitter ikke tælle links og fotos med i antallet af tegn. Det fortæller en anonym kilde til nyhedsmediet Bloomberg.

Læs også: Twitter sætter nu hårdt ind mod salg af tweets til FBI

I øjeblikket optager et link, også selvom det automatisk er blevet forkortet af Twitter, 23 tegn – det samme gør sig gældende for fotos.

Ifølge Bloomberg træder ændringerne i kraft allerede inden for de næste par uger. Twitter har over for Bloomberg afslået at kommentere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Hansen

en tåbelig begrænsning, der nogen gange gjorde det nærmest umuligt at lave et fornuftigt tweet....

Specielt til folk med lange navne. Man får næsten mistanke om, at nogen politikere med vilje vælger et meget langt Twitter-navn for at give modparten ringere forudsætninger for at skrive et sammenhængende argument!

Er der nogen der ved om @Twitter-navnet fremover heller ikke kommer til at tælle med?

  • 0
  • 0
Peter Makholm Blogger

Jeg kan slet ikke forestille mig Twitter uden en begrænsning på omkring 140 tegn. Efter min mening ville #Twitter10K (en begrænsning på 10.000 tegn) totalt ødelægge twitter. Et tweet skal være kort og præcist.

Begrænsningen har både fordele og ulemper. Det er helt klart for begrænsende til at man kan diskutere komplekse tekniske problemer ved elektroniske valg med politikerne. På den anden side skal man ikke læse et langt indholdsløst svar igennem før det er klart at politikeren ikke svarede på spørgsmålet. Brugt rigtigt mener jeg at signal/støj-forholdet er bedre end på forum uden tilsvarende begrænsninger.

Tilsvarende gør sig også gældende på andre emner jeg er interesseret i.

Min holdning er ikke at de 140 tegn er hellige – det kunne lige så vel være 160 tegn (2 linjer i et standard terminal-vindue). Jeg har også ofte oplevet at mangle en håndfuld tegn for at kunne skrive mit tweet færdigt på en nogenlunde normret dansk og hvis man skal tagge et par personer og hvis man skal skrive en URL som kildeangivelse tager det ofte uforholdsmæssigt meget af de 140 tegn.

Derfor lyder det for mig til at godt kompromis, der dels er rettet mod et reelt problem og dels ikke vil ødelægge Twitters særlige kultur.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere