Twitter vil bortcensurere 'forstyrrende' tweets

Illustration: © Twitter
Twitter offentliggjorde i tirsdags, at de vil begynde at skjule alle tweets fra udvalgte, 'forstyrrende' profiler. Det er en del af nyt initiativ, der skal gøre Twitter 'sundere'.

Den seneste udmelding fra Twitter sætter fokus på at skabe et 'sundere' debatmiljø og fjerne 'forstyrrende profiler'.

Twitter har i forvejen regler for, hvad brugere har forbud mod at skrive på deres tjenester. Eksempelvis må en bruger ikke »fremsætte specifikke trusler om vold, fremme eller opfordre til selvmord eller selvskade eller fremme seksuel udnyttelse af børn«, som det hedder i Twitter-reglerne.

Det er ikke noget nyt, at man kan få slettet sin profil, stødende beskeder eller blive blokeret i en periode som straf. Faktisk har det været praksis, i al den tid Twitter har eksisteret.

Nye regler laver skjult 'censur'

Det nye initiativ vil medføre, at en profil, som Twitters algoritmer vurderer som værende 'forstyrrende', får mindre udbredelse. Beskeder vil blive skjult fra samtaler, og opslag vil blive skjult for de brugere, som ellers følger den påvirkede bruger.

Desuden vil denne censur være skjult selv for den påvirkede bruger. Før har Twitter fjernet opslag, som blev rapporteret som stødende af andre brugere, og de har bortcensureret en del bots (omend ikke alle).

Læs også: PornBots invaderer Danmark

»I dag anvender vi regler, gennemsyn udført af mennesker og maskinlæring til at afgøre, hvordan Tweets er organiseret og præsenteret i samtaler og søgninger. Nu vil vi håndtere problemer med opførsel, der skader den offentlige samtale, ved at indføre nye regler for, hvordan Twitter skal se ud. De nye værktøjer, der skal håndtere adfærd, vil give os mulighed for at påvirke sundheden i samtalen og alles oplevelse på Twitter, uden at vi behøver afvente indrapporteringer af mulige problemer fra Twitter-brugere,« hedder det i Twitters udmelding.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Rune Larsen

Jeg finder det.. bekymrende... at et private firma skal være smagsdommere i en relativt stor del af den offentlige samtale/debat. Selv hvis man er enige i deres nuværende prioriteringer, hvad så med i morgen? Hvem styrer den næste store internet platform?

Som loven er nu, er det klart at de er i deres fulde ret til at gøre det, men som samfund må vi over en kortere årrække finde ud af om vi kan skabe rammer/løsninger der vil virke på lang sigt. Jeg er ikke sikker på at der er nogle lette løsninger.

En anden glidebane jeg finder interessant er lig den Twitter løb ind i da de unverificerede(?) Milo Yiannopoulos. Hvad end man tænkte om ham, så blev Twitters verification pludselig til "Twitter står bag denne person ( i hvert fald mere end Milo)", og Twitter blev pludseligt stillet til ansvar for en lang række ting sagt af brugere med en verified konto.

Om dette initiativ gør at folk presser Twitter over poster nogle brugere mener burde have været frasorteret, det vil tiden vise. Men lur mig om det ikke skulle være tilfældet.

Søren Larsen

Dette er klar politisk censur. At de der bortcensureres end ikke får besked gør også, at der ikke engang er nogen “opdragende effekt” hvis der er tale om for grove udtryk. Det bliver den vagthavende Twittermedarbejder, der bliver smagsdommer.
Der er tale om overtrædelse af love om ytringsfrihed, og EU bør gribe ind og standse Twitters politikdannelse. I forhold til for grove ytringer er jeg sikker på, at brugernes egne indberetninger er effektive.

Kjeld Flarup Christensen

Der er tale om overtrædelse af love om ytringsfrihed


Ligesom alle dagbladenes læserbrevsredaktioner?
Twitter er altså et privat foretagende, som har ret til at køre sin egen linje.
Du kan altid komme med dine ytringer i din egen avis!

Og så er jeg sikker på at Twitter er politisk ligeglade. De vil sparke antiracister ud af et racistisk feed og omvendt, så ikke at forstyrre debatten for meget!

Bjarke Haack Jørgensen

Med hvor stor global indflydelse fra privat virksomhed, bør magtindehavere være i stand til lovmæssigt at regulere virksomhedens politik, hvis overhovedet? Lad os sige at Twitter havde 5.000 brugere. Så ville ingen bekymre sig. Men nu er det en ret indflydelserig platform...

1.000.000?
1.000.000.000?
Fugl, fisk eller midt-i-mellem?

Log ind eller Opret konto for at kommentere