Twitter sletter 170.000 konti med forbindelse til kinesisk propaganda

12. juni 2020 kl. 08:26
Twitter sletter 170.000 konti med forbindelse til kinesisk propaganda
Illustration: © Twitter.
Mere end 170.000 Twitter-kontoer, hvor langt størstedelen ikke havde nogen følgere, blev brugt af den kinesiske regering til at sprede vildledende informationer og er derfor slettet, annoncerer Twitter.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Twitter har netop annonceret, at det sociale medie har slettet mere end 170.000 konti med forbindelse til en 'indflydelseskampagne' fra den kinesiske regering, som spredte vildledende informationer omkring bl.a. COVID-19, protester i Hong Kong, protesterne i USA i forbindelse med George Floyds død og andet.

Det skriver The Guardian.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Forskere på Australian Strategic Policy Institute har fundet frem til, at trods Twitter er blokeret i Kina, så fokuserede kampagnen på kinesisktalende uden for landet »med den hensigt at påvirke opfattelsen på nøgleproblemer, heriblandt Hong Kong-protesterne, den udviste kinesiske milliardær Geo Wengui og i mindre grad COVID-19 og Taiwan«.

Langt de fleste kontoer, 78,5 procent, havde ingen følgere og 95 procent af kontiene havde mindre end otte følgere, men kontoerne var meget aktive på Twitter, og det peger ifølge forskerne på, at der blev gjort brug af kommercielle botnet.

»Mens dette netværk er nyt, så forbliver de tekniske links, som vi brugte til at identificere aktiviteten og tilskrive den til Kina, i overensstemmelse med den aktivitet, som vi oprindeligt identificerede og fremlagde i august 2019. Vores proaktive fjernelse af dette netværk fra Twitter er et direkte resultat af den tekniske indsats, som vi indførte efter grundigt at have studeret og undersøgt tidligere koordinerede informationsoperationer fra Kina,« skriver Twitter.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger