Twitter sagsøger USA for at sikre åbenhed om overvågning

Twitter-brugere skal have at vide, i hvor stort et omfang de bliver overvåget af den amerikanske stat. Det mener det sociale medie, som nu hiver USA i retten over sagen.

Twitter har ret til at fortælle sine brugere, hvordan de overvåges af USA på det sociale medie. Nu hiver Twitter USA i retten, for at få lov til at offentliggøre det præcise omfang af overvågningen, skriver det sociale medie i en blogpost.

I en såkaldt ’transparency’-rapport, som Twitter tidligere har offentliggjort, fremgår det, at de ikke må fortælle om det præcise omfang af overvågning foretaget af den amerikanske regering. Og det er ikke i orden, lyder det.

»Det er vores overbevisning, at vi er berettiget under ytringsfriheden [First Amendment red.] til at reagere på vores brugeres bekymringer og på erklæringer fra amerikanske embedsmænd ved at give informationer om omfanget af den amerikanske regerings overvågning,« skriver Twitter i bloggen.

Twitter går derfor nu rettens vej for at få anerkendt retten til at fortælle konkret om overvågningen af brugerne af det sociale medie. Ifølge Twitter kommer søgsmålet efter månedernes diskussion, hvor man har forsøgt at overbevise USA’s regering om, at oplysningerne kunne komme frem.

Det vil nu være op til District Court of Northern California at afgøre, hvad Twitter-brugere har ret til at få at vide.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere