Twitter kopierer iPhone-brugeres telefonbog

Twitter gemmer telefonnumre og e-mailadresser fra iPhone-brugernes adressebog. Det er det seneste eksempel på apps, der kopierer data fra iPhone.

Når en bruger af Twitters iPhone-applikation søger efter sine venner på mikrobloggingtjenesten, så bliver indholdet af telefonens kontaktbog sendt til Twitter. Men det får brugeren aldrig at vide, skriver Los Angeles Times.

Twitter bekræfter ifølge avisen, at iPhone-applikationen sender indholdet af kontaktbogen, men Twitter gemmer ingen navne, men kun telefonnumre og e-mailadresser.

Twitter er blot det seneste eksempel på iPhone-applikationer, som kopierer data fra iPhone-brugere. Praksissen med at kopiere data fra kontaktbogen kom frem, efter en blogger afslørede, at den sociale netværksapplikation Path kopierede indholdet til tjenestens servere.

Problemet er, at Apple ikke teknisk sikrer, at brugerne skal oplyses om eller give specifik tilladelse til, at en applikation får adgang til at kopiere brugerens data.

Det er ganske vist imod Apples retningslinjer, hvis en applikation indsamler data uden brugerens tilladelse, men alligevel er der altså applikationer, som er sluppet gennem Apples kontrol i App Store på trods af, at de kan indsamle data.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Mogens Hansen

Glimrende eksempel på at man ikke kan stole på 3.parts udviklere, der skal meget mere kontrol til fra Appels side for at sikre slutbrugernes rettigheder. Heldigvis har Apple vist de er gode til at ligge begrænsninger ind i iOS, hvilket klart er slutbrugerens fordel. Apple har allerede meldt ud at denne mulighed bliver forhindret snart.

  • 0
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere