Twitter kopierer iPhone-brugeres telefonbog

16. februar 2012 kl. 09:283
Twitter gemmer telefonnumre og e-mailadresser fra iPhone-brugernes adressebog. Det er det seneste eksempel på apps, der kopierer data fra iPhone.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Når en bruger af Twitters iPhone-applikation søger efter sine venner på mikrobloggingtjenesten, så bliver indholdet af telefonens kontaktbog sendt til Twitter. Men det får brugeren aldrig at vide, skriver Los Angeles Times.

Twitter bekræfter ifølge avisen, at iPhone-applikationen sender indholdet af kontaktbogen, men Twitter gemmer ingen navne, men kun telefonnumre og e-mailadresser.

Twitter er blot det seneste eksempel på iPhone-applikationer, som kopierer data fra iPhone-brugere. Praksissen med at kopiere data fra kontaktbogen kom frem, efter en blogger afslørede, at den sociale netværksapplikation Path kopierede indholdet til tjenestens servere.

Problemet er, at Apple ikke teknisk sikrer, at brugerne skal oplyses om eller give specifik tilladelse til, at en applikation får adgang til at kopiere brugerens data.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det er ganske vist imod Apples retningslinjer, hvis en applikation indsamler data uden brugerens tilladelse, men alligevel er der altså applikationer, som er sluppet gennem Apples kontrol i App Store på trods af, at de kan indsamle data.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
16. februar 2012 kl. 10:56

Selvfølgelig sendes oplysningerne fra ens kontaktpersoner til Twitter.

Hvordan havde brugeren forventet at Twitter skulle kunne finde ens venner, hvis ikke man sender oplysninger om dem til serveren?

2
16. februar 2012 kl. 10:36

Glimrende eksempel på at man ikke kan stole på 3.parts udviklere, der skal meget mere kontrol til fra Appels side for at sikre slutbrugernes rettigheder. Heldigvis har Apple vist de er gode til at ligge begrænsninger ind i iOS, hvilket klart er slutbrugerens fordel. Apple har allerede meldt ud at denne mulighed bliver forhindret snart.