Twitter indfører tweet-censur fra land til land

Fremover vil Twitter kunne censurere, så nogle tweets ikke kan ses fra bestemte lande. Det sker samtidigt med lancering i Mellemøsten.

Skriver en amerikaner noget i en Twitter-besked, som man ikke bryder sig om at læse i Syrien, vil Twitter fremover kunne servere indholdet, så ingen fra Syrien kan læse netop denne tweet.

Det skriver Twitter-firmaet i et blogindlæg, som selv fremhæver en tidligere udmelding, der i et forsvar for ytringsfriheden peger i en helt anden retning end censur.

Problemet er, at Twitter nu udvider til lande, hvor ytringsfrihed ikke betyder det samme som i USA, lyder forklaringen. Indtil nu havde Twitter kun mulighed for at censurere i informationsstrømmen globalt - altså ved helt at fjerne et tweet.

Men det nye koncept betyder, at en klage fra myndighederne i et bestemt land kun vil føre til, at indholdet kun bliver skjult for dette lands indbyggere. Der er dog også lande, som har så stramme regler for ytringsfrihed, at Twitter ikke kan operere der, skriver firmaet i blogindlægget.

Bliver et tweet skjult for nogle på kloden, vil forfatteren bag dette tweet så vidt muligt få besked, lover Twitter.

Ifølge Mashable.com falder udmeldingen sammen med, at Twitter nu bliver lanceret på arabisk, hebræisk, urdu og farsi, altså sprog der tales i Mellemøsten. Selv bruger Twitter et eksempel fra Europa, hvor Tyskland og Frankrig har stramme regler for, hvad man må sige til støtte for nazisme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Martin Kofoed

Så er det slut med at bruge Twitter til at dyrke arabisk forår og lignende samfundsnedbrydelige aktiviteter. Mennesker med frihedstrang må nu sætte deres lid til andre mere frihedselskende teknologier. Hvordan mon det går Freenet-projektet for tiden?

  • 3
  • 0
Claus Wøbbe

Jeg forstår ikke helt dette her. Når Twitter tilsyneladende kan bestemme, i hvilke lande man kan twitte, må det vel betyde, at de tjekker éns IP-adresse og bestemmer, at for IP-adr. i disse lande gælder visse censur-regler.
Hvorfor tjekker de på IP-adressen, når der er tale om en gratis tjeneste?

  • 0
  • 0
Therese Hansen

Så kan man vel bruge en søgetjeneste som bruger Twitters API og som dækker flere lande, så de får alle tweets med? Et bud kunne være Topsy - dog ved jeg ikke hvilket land de kommer fra. Om Twitters API overhovedet er censureret er jo ikke til at vide - det er vel ikke længere deres problem, når dataene bliver smidt videre?

Fordelen her kunne være at godt nok kan censurerende lande lukke af for de små tjenester som benytter Twitters API (og som ikke censurerer), men så dukker der bare en ny tjeneste op...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere