Twitter indfører sikkerhedstiltag for at forhindre valgkaos

Illustration: © Twitter
Det sociale medie Twitter stiller krav til bedre sikkerhed for »højt profilerede profiler« forud for præsidentvalget i USA.

Twitter vil forsøge at skrue op for sikkerhedsniveauet på det sociale medie i forbindelse med den amerikanske præsidentvalgkamp.

Det skriver Business Insider.

Twitter vil kræve, at udvalgte brugergrupper laver stærkere kodeord, og at bekræfter deres mails eller telefonnummer, så de kan nulstille deres passwords. Derudover opfordrer det sociale medie til, at brugerne benytter sig af to-faktor-autentifikation, for at forhindre, at konti bliver overtaget af hackere.

Kravene er primært rettet mod såkaldte »højt profilerede konti«, såsom myndighedspersoner, nyhedsmedier, politikere og politiske kandidater.

Overfor disse brugere vil Twitter også implementere »yderligere proaktive interne sikkerhedsforanstaltninger,« oplyser Business-insider. Det gælder blandt andet »mere sofistikerede« systemer til at opdage og reagere på mistænkelig aktivitet, et »stærkere loginforsvar« samt »hurtig suppport til gendannelse« i tilfælde af, at en konti bliver kompromitteret.

»Vælgere, politikere og journalister viser hver dag tillid til Twitter, når de deler og finder information og nyheder om valgkampen, og vi tager vores ansvar overfor dem seriøst,« oplyser Twitter i en pressemeddelelse.

Tidligere i år fik flere prominente personligheder kapret deres profiler på Twitter. Det skere, da en 17-årig hacker fik adgang til Twitters interne netværk og supportværktøjer.

Angrebet fandt sted i juli måned, hvor hackere lykkedes med at tweete fra 45 profiler, tilgå indbakken på 36 og downloade data fra 7. De hackede og tilgåede profiler tilhørte kendisser og politikere.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere