Twitter forbyder annoncer for russiske medier

Twitter vil ikke længere tillade reklamer relateret til medierne Russia Today og Sputnik. Det sker efter, at de amerikanske myndigheder konkluderer, at de to russiske medier har forsøgt at påvirke den amerikanske valgkamp.

De russiske medier Russia Today og Sputnik kan ikke længere få lov til at reklamere på Twitter. Det skriver The Guardian.

Læs også: Clinton betalte Facebook mere end Trump

Udmeldingen fra det sociale medie kommer efter, at det amerikanske netværk af efterretningsmyndigheder konkluderer, at de russiske medier har forsøgt at påvirke den amerikanske valgkamp. Det amerikanske system undersøger stadig, hvordan 'fake news' har påvirket den amerikanske valgkamp i 2016.

Læs også: En femtedel af alle politiske tweets under den amerikanske valgkamp kom fra bots

Det sociale medie har tidligere indrømmet, at de har modtaget knap 1,8 millioner danske kroner fra tre twitterkonti, der har forbindelse til det russiske statsmedie Russia Today.

" Det har ikke været en let beslutning, men vi har valgt at gå denne vej, for at sikre vores integritet og brugernes oplevelse af Twitter," udtaler det firmaet.

Læs også: Facebook øremærker fake news

Det russiske udenrigsministerium har reageret kraftigt på Twitters udmelding, og kalder det for en aggressiv handling, der håner den frie ytringsfrihed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Søren Grønning

Det er (om ikke andet så) borderline clickbait at få det til at kunne tolkes som en black listing af samtlige russiske medier og ikke blot to.

Den slags skaber kun falske forventninger til omfanget af artiklens indhold og scope, noget Version 2 ligesom med tarvelige maskinoversættelser burde se sig for gode til!

  • 2
  • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere