Twitter fjerner flere statssponsorerede falske profiler

23. september 2019 kl. 09:251
Twitter fjerner flere statssponsorerede falske profiler
Illustration: sasha85ru/BigStock.
Statsfinansierede Twitter-profiler fra blandt andet Kina, Qatar, Saudi-Arabien, Spanien og Hongkong fjernes efter at have indgået i informationskampagner på vegne af regeringer eller politiske partier.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Twitter fjerner nu hundredtusinder af brugere fra deres platform efter mistanke om, at disse falske profiler i al hemmelighed bruges af stater og politiske partier til at sprede misinformation.

De falske profiler stammer i denne omgang fra Yemen, Saudi-Arabien, Qatar, Iran, Ecuador, Spanien, Kina og Hongkong.

Det skriver Bleepingcomputer.com

Brugen af falske profiler har i dette tilfælde udspillet sig på flere forskellige måder.

Mod demonstrationer og for Saudi-Arabien

200.000 falske profiler fra Kina forsøgte at så tvivl om demonstrationerne i Hongkong, idet nogle af dem lod, som om de var amerikanske borgere.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Næsten 300 brugere blev administreret af et privat firma til at udvise støtte til Saudi-Arabien. Seks profiler udgav sig for at være uafhængige journalistiske enheder, men i virkeligheden var profilerne administreret af saudiarabiske statsmedier.

I Spanien brugte partiet Partido Popular 265 falske Twitter-brugere til at påvirke den offentlige opfattelse af partiets fremgang.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
23. september 2019 kl. 12:18

I en tid med mange fake news hvor public service kanalen fører an (DR's behandling af medical devices indsættelse af net) og lignende er ytringsfriheden ved at blive overhalet indenom. De store medier ser ud som om de forsvarer ytringsfriheden, men dog mest for deres egen skyld ikke for borgernes skyld. Indsigelse til pressenævnet modatges kun hvis mediet har nægtet eller svaret på en klage/korrektion. men det svarer gør hverken Politiken eller DR, sådan undertrykker man klager. Pressenævnet er en narresut.