Twitter-fejl: Private tweets synlige i fire år

Illustration: © Twitter
Twitter har automatisk slået privatlivsfunktionen fra og dermed offentliggjort tweets for de brugere, der har benyttet sig af Twitters Android-applikation.

Twitters Android-applikation har igennem fire år offentliggjort private tweets på grund af en systemfejl.

Det skriver The Hacker News.

Når brugere registrerer sig på den sociale platform, er alle tweets som udgangspunkt offentlige, hvilket gør alle andre brugere i stand til at dele og interagere med dem. Twitter har dog tilbudt brugere, at man kan gøre sin brugerkonto privat, og herefter skal man godkende nye følgere på platformen.

Torsdag meddelte virksomheden, at man havde fundet en fejl i Twitters Android-applikation, som automatisk slår brugerens privatlivsfunktion fra uden at gøre brugeren opmærksom på det. Fejlen har eksisteret siden den 3. november 2014.

Privatlivsfunktionen blev automatisk slået fra, når brugerne ændrede den mail-adresse eller telefonnummer, som var tilknyttet profilen.

Det er ikke oplyst, hvor mange brugere, som har været ramt af fejlen. Fejlen er ifølge Twitter blevet rettet i en opdatering den 14. januar 2019.

»Vi er kede af, at denne hændelse har fundet sted, og vi er i gang med en fuld gennemgang af sagen for at undgå, at noget lignende sker igen,« oplyser Twitter i en skriftlig meddelelse.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere