Twitter-brugere søger ly fra online-nazisme ved at skifte lokation til Tyskland

Illustration: Pixabay
Online-brugere, som vil være fri for at se højrenationalistiske tweets på Twitter, skifter deres lokation til Tyskland, hvor nazisme er ulovligt.

Brugere af det sociale medie Twitter, som er trætte af at se tweets fra højrenationalister på siden, har fundet et trick, som markant reducerer antallet af den slags tweets i deres feed: De ændrer deres lokation til Tyskland, hvor nazisme er ulovligt.

Det skriver CNBC.

Under den tyske lov, der går under navnet NetzDG, kan virksomheder risikere bøder på op til 50 millioner euro, hvis de lader »åbenlyst ulovligt« indhold være tilgængeligt i mere end 24 timer, eller en uge for mindre åbenlyst lovbrydende indhold.

Læs også: Google aflyser stormøde efter læk: Frygter medarbejdere bliver angrebet online

Det betyder, at tweets med pro-nazistisk indhold, som bliver rapporteret gennem NetzDG-processe,n bliver håndteret ganske hurtigt af Twitter. Det er dette forhøjede tempo, som Twitter-brugere, der er 'emigreret digitalt' til Tyskland, nyder godt af.

Tysklands anti-nazismelovgivning blev vedtaget efter Anden Verdenskrig og Holocaust. Den står i kontrast til USA’s mere vidtgående ytringsfrihedsbegreb, der ikke sætter begrænsninger på hadefuld tale.

Ifølge CNBC fortæller brugere om blandede resultater. Det er ikke alle, der har mærket en forskel, og mere subtile eller kodede højrenationalistiske tweets har stadig tendens til at 'slippe igennem'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Anders Johansen

Nazisme er aldrig godt. Aldrig. Hvis du overvejer om nazisme er godt, skal du bare huske, at nazismen slog millioner af mennesker ihjel.

Korrekt.

Problemet er bare den at hvis du giver lovgiverne magt til at bestemme om en holdning må ytres eller ej, så har de netop magt til det. Også den dag de bestemmer sig for at det er din holdning de ikke bryder sig om.

Så Twitter må naturligvis, som privat virksomhed afgøre hvad de ønsker på deres platform. Men loven skal ikke diktere for dem hvilke holdninger der er tilladt eller ej...

  • 4
  • 0
#5 Jakob Dahl

Så Twitter må naturligvis, som privat virksomhed afgøre hvad de ønsker på deres platform. Men loven skal ikke diktere for dem hvilke holdninger der er tilladt eller ej...

Twitter må som enhver anden privat virksomhed forholde sig til lovgivningen i de lande de ønsker at operere i. Lovgivningen for ytringer er ret forskellig i de forskellige lande i Europa og fra Europa til USA. Danmark kan betragtes som et ret vidtgående land i fht. til ytringsfrihed. I Frankring er det ulovligt at benægte holocaust, i Tyskland må man ikke tale pænt om nazister, i Tyrkiet må man ikke kalde det vi kalder et folkemord på armenierne for et folkemord eller præsidenten en gedeknepper. De forskellige regler har historiske årsager og det må et multinationalt firma som Twitter forholde sig til.

  • 0
  • 0
#6 Anders Johansen

Twitter må som enhver anden privat virksomhed forholde sig til lovgivningen i de lande de ønsker at operere i.

Det er jeg klar over. Men derfor udtrykker jeg stadig min holdning til at den slags skal lovgiverne ikke blande sig i. For de har en tendens til at blande sig i mere og mere over tiden, og når tøjlerne først er overdraget er det ikke længere dig der kører vognen...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere