Tvivl om dødsfald: Investorer vil grave liget af kryptobørs-grundlægger op

Efter at grundlæggeren af QuadrigaCX døde og tog passwordet til kundernes værdier med sig i graven, beder advokater nu om, at liget graves op igen.

Det er snart et år siden, at den canadiske kryptobørs QuadrigaCX annoncerede, at deres 30-årige grundlægger og administrerende direktør, Gerald Cotten, en måned tidligere var død i forbindelse med komplikationer ved Crohns sygdom – en betændelsessygdom i mave-tarm-kanalen, som sjældent er dødelig.

Med Cotten forsvandt vist nok også passwordet til tegnebogen, hvor omtrent 190 mio. canadiske dollars af 76.000 kunders værdier befandt sig.

Nu har advokaterne, som repræsenterer Quadriga-kunderne, i et brev til det canadiske politi bedt om, at Cottens lig graves op, og at der gennemføres en obduktion, fortæller The New York Times.

Allerede da dødsfaldet kom for dagen, begyndte flere at have teorier om, hvorvidt dette var en såkaldt ‘exit scam’.

En ‘exit scam’ er en form for svindel, hvor en kryptovaluta-aktør ikke længere gennemfører ordrer, men fortsætter med at modtage betaling.

Til slut lægges virksomheden ofte ned – eller sælges eventuelt – hvorpå bagmændene stikker af med en pæn fortjeneste på bekostning af brugerne.

Overførte penge til egne konti

Efterfølgende er der blevet sået endnu mere tvivl om dødsfaldet, da en undersøgelse afslørede, at Cotten overførte store dele af selskabets værdier til egne private konti og brugte meget af det på sig selv og hustruen.

I brevet til politiet skriver advokaterne, at det på grund af de tvivlsomme omstændigheder omkring Cottens dødsfald er nødvendigt at bekræfte både afdødes identitet og dødsårsagen.

Der er behov for »sikkerhed angående spørgsmålet om, hvorvidt Cotten faktisk er død,« står det i brevet.

Artiklen er fra digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere