I tvivl om din modparts følelser? Nye virtual reality-emojis skal hjælpe dig på vej

De kendte gule humørikoner er ved at blive suppleret med VR emojis for at undgå misforståelser i kommunikationen.

Slå et slag i luften med din knytnæve og ansigtet på din virtual reality avatar bliver får et vredt udtryk. Læg ansigtet i dine hænder for at udtrykke chok. Eller ræk triumferende armene i vejret og dit virtuelle selv ansigt vil vise glæde, skriver TechCrunch.

Det kalder Facebook 'VR emoji', og de er it-gigantens vision for, hvordan følelser skal formidles i virtual reality.

Udviklingen på området er altså ved at bevæge sig et godt stykke ud over de gule humørikoner. I stedet vil en avatars øjne, bryn, mund og andre ansigtstræk efterligne vores sindsstemning i den virkelige verden.

Det grundlæggende problem er, at vi mister betoning og fysiske signaler, når vi skriver. Derfor er de kendte emojis udviklet for at tydeliggøre, hvad man egentlig mener.

Michael Booth, som er Facebook chef for social VR, siger, at »når du sender en besked, og du vil understrege en følelsesbaseret pointe, putter du en en emoji på.«

Ellers kan modtageren ikke vide, om du er ophidset eller bekymret, når du f.eks. udtrykker et "Åh nej."

Tvetydigheden i VR skal væk

Facebook vil afhjælpe tilsvarende følelsesmæssig tvetydighed i VR-verdenen. Og signaler fra ansigtet er det væsentligste, tilføjer Michael Booth.

I den virkelige verden vil man på ens samtalepartners undrende udtryk kunne opfange, hvis han eller hun ikke forstår din forklaring. Og det kan få dig til at udbygge eller ændre din forklaring.

Uden VR emoji vil din samtalepartner være nødt til enten at afbryde dig eller vente til du er færdig.

Med de nye VR emoji kan du trække på skuldrene med håndfladerne op, og dit ansigt vil vise en let genkendeligt udtryk for manglende forståelse - sammenknebne øjne og skæv mund.

Forskning fra Tilburger Universitet samt Fraunhofer i Tyskland viser, at vi som mennesker faktisk er ret påvirkelige over for stemninger som er formidlet af avatars.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rune Jensen

Der mangler en emoji for trans-gender jødiske bisexuelle mexikanere i den video. Jeg tror, jeg vil indsende en klage, når facebook ikke har tænkt på det. Jeg ved, der er mange, rigtigt mange, som er enig. At der kun optræder hvide hetero sexuelle som emojis i videoen kan kun være pga. white supremacy patriarkalsk mikroaggression, og det er ren sexisme og racisme og homophobia og islamophobia og antisemitisme og det er ganske fornærmende.

I KUNNE godt have sat en trigger warning øverst i artiklen. Nu er jeg nødt til at gå til mit safe space i "no free speech" zonen og se kattevideoer for at køle ned.

 • 5
 • 0
#2 Martin Storgaard Dieu

Med andre ord: Facebook er ved at lære at tillægge følelser til sætninger - på samme måde som man kun "reagerer" med forskellige følelser til status opdateringer. Det kan enten være med til at lave noget AI med følelser - eller virkelig styrke den elektroniske personlige marketing. Eller begge...

 • 0
 • 0
#3 Rune Jensen

Det er nok med marketing at gøre, mon ikke... FB gør det ikke uden der er penge i det. Men bare vent til porno-industrien får fat i teknologien, så skal du se emojis.

How are you? _I have a b**er_ (emoji viser virtuelt hvad der menes, så der ikke skabes misforståelser i kommunikationen)

Men måske det kan bruges til at peppe ellers kedelige DR programmer op. Jeg synes, de skal lave en bagedyst med mr. Fawlty som dommer. Så kan hans avatar sprænge deltagernes kage virtuelt i luften hvis han ikke mener de lever op til forventningerne (både kagerne og deltagerne).

 • 0
 • 0
#5 Rune Jensen

Nix, det er opfordring til terror.

Nåhja, vi må følge political correctness, ellers venter den offentlige stening i midten a byen.

Hvad så med emojis, som klapper efter feminists doctrine som jazz hands https://youtu.be/yCcp36n2cDg?t=503

Hvis nu man har set noget, som er helt fantastisk morsomt, men ikke vil klappe (heller ikke virtuelt), fordi det at klappe kan trigge indestængte og fortrængte oplevelser fra en forfærdelig barndom.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere