Tv2.dk er også ramt af banner-injektioner

17. december 2007 kl. 12:10
Tv2.dk blev fredag aften ramt af banner-injektioner i form af popups med tilbud fra ?FiksDinPC?. Og stadig her til formiddag er brugere blevet ramt. Men nu har TV2 lukket bannerne ned.
Artiklen er ældre end 30 dage

Tv2.dk er også ramt af banner-injektioner, ligesom ekstrabladet.dk blev det i fredags. I en pressemeddelelse oplyser TV2, at der tilsyneladende er tale om den samme virus, som i slutningen af sidste uge ramte andre danske websites.

Men Peter Kruse fra sikkerhedsfirmaet CSIS informerer, at det på TV2's hjemmeside har været langt tydligere at identificere problemet, da injektionerne er i form af popups fra ?FiksDinPC?, der er kendt af sikkerhedsfirmaet.

Peter Kruse fortæller, at problemet blev opdaget fredag aften og, at TV2 blev informeret samme aften.

Men her til formiddag er der stadig brugere af tv2.dk, der oplever, at browseren bliver minimeret og en besked om at tjekke computeren med et ?fiksdinPC?-tool.

Ekstern hjælp til TV2

TV2 oplyser, at de har brugt weekenden på at kigge på problemet, men altså først har lukket ned for bannerne i går og i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncen

?Vi har lukket ned for alle de bannerreklamer, hvor der er en risiko, indtil problemet er helt løst. Så brugerne kan føle sig sikre, når de besøger tv2.dk, siger Lars Bernt, kommerciel direktør i TV 2|Interaktiv i en pressemeddelse.

?Vi knokler på højtryk for at få afhjulpet fejlen og har desuden engageret et hold af eksterne sikkerhedseksperter,? skriver Lars Bernt.

TV2 oplyser endvidere om, at man kan teste sin computer via http://support.f-secure.com/ols/start.html

Kendt banner-injektion

CSIS har allerede i november advaret mod netop denne banner-injektions forekomst på mange større danske websites, men den advarsel er altså gået TV2's næse forbi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På deres hjemmeside kan man læse:

?FiksDinPC indeholder ikke keylogger eller spyware funktioner i sig selv, men det er ganske virkningsløst over den type optimering og problemer som det lover at afhjælpe med. Erfaringsmæssigt ved vi, at det kan introducere stabilitets- og sikkerhedsmæssige problemer. Det er både spild af tid, systemressourcer og ikke mindst penge.?

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger