TV2-station hacket: Sendte Hitler-begejstret historie ud

Illustration: Virrage Images/Bigstock
TV2 Østjylland sendte søndag aften en opsigtsvækkende historie ud om Hitler til Ritzau, efter at hackere fik adgang til tv-stationens Ritzau-konto.

»Hitler did nothing wrong.«

Sådan lød overskriften på en historie, som nyhedstjenesten Ritzau søndag aften modtog fra TV2 Østjylland. Men det var ikke ansatte på tv-stationen, som stod bag artiklen, der kun rummede den ene sætning. Andre havde fået adgang til tv-stationens konto hos Ritzau, lyder forklaringen. Det skriver TV2-nyhederne.

Redaktionschef Nick Horup forklarer, at nogen udefra har hacket tv-stationens konto, måske ved at aflure brugernavn og password, men hvad der mere præcist er sket, ved man ikke.

Den kortfattede artikel blev ikke bragt af nogen medier, selvom den røg ud via Ritzau, som de fleste danske medier abonnerer på. Den var trods alt for mærkværdig og opsigtsvækkende - men havde hackerne skrevet en mere sandsynlig, men falsk historie kunne det være gået galt.

’Hitler did nothing wrong’ er sandsynligvis en henvisning til et internetfænomen for nogle år siden, hvor en afstemning om navnet på en ny sodavand fra Mountain Dew endte med topscore til netop ’Hitler did nothing wrong’.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Klaus Olesen

"Redaktionschef Nick Horup forklarer, at nogen udefra har hacket tv-stationens konto, måske ved at aflure brugernavn og password, men hvad der mere præcist er sket, ved man ikke."

Når han nu er ude i at gætte, vil mit gæt nok være. Brugernavn: Tv2ost Password: Ritzau123. Tror mere på svagt password end reel afluring :)

  • 9
  • 0
#8 John Vedsegaard

Nu har jeg godt nok ikke lige set det de lavede, men de har da lidt humor.

Vi mangler bare at finde ud af hvor vores passwords skal skiftes og hvornår, det er jo ikke alle der opdatere samtidigt. Så udskifter jeg alle mine i dag, og nogle først opdatere i morgen, kan jeg jo begynde forfra.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere