TV2-station hacket: Sendte Hitler-begejstret historie ud

14. april 2014 kl. 15:318
TV2 Østjylland sendte søndag aften en opsigtsvækkende historie ud om Hitler til Ritzau, efter at hackere fik adgang til tv-stationens Ritzau-konto.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

»Hitler did nothing wrong.«

Sådan lød overskriften på en historie, som nyhedstjenesten Ritzau søndag aften modtog fra TV2 Østjylland. Men det var ikke ansatte på tv-stationen, som stod bag artiklen, der kun rummede den ene sætning. Andre havde fået adgang til tv-stationens konto hos Ritzau, lyder forklaringen. Det skriver TV2-nyhederne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Redaktionschef Nick Horup forklarer, at nogen udefra har hacket tv-stationens konto, måske ved at aflure brugernavn og password, men hvad der mere præcist er sket, ved man ikke.

Den kortfattede artikel blev ikke bragt af nogen medier, selvom den røg ud via Ritzau, som de fleste danske medier abonnerer på. Den var trods alt for mærkværdig og opsigtsvækkende - men havde hackerne skrevet en mere sandsynlig, men falsk historie kunne det være gået galt.

’Hitler did nothing wrong’ er sandsynligvis en henvisning til et internetfænomen for nogle år siden, hvor en afstemning om navnet på en ny sodavand fra Mountain Dew endte med topscore til netop ’Hitler did nothing wrong’.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
8
15. april 2014 kl. 15:21

Nu har jeg godt nok ikke lige set det de lavede, men de har da lidt humor.

Vi mangler bare at finde ud af hvor vores passwords skal skiftes og hvornår, det er jo ikke alle der opdatere samtidigt. Så udskifter jeg alle mine i dag, og nogle først opdatere i morgen, kan jeg jo begynde forfra.

6
14. april 2014 kl. 21:44

At sådan en historie ikke kommer videre fra Ritzau som er ræverøde.

Var nyheden "Stalin/Lenin did nothing wrong" ville de med garanti have kørt den med det samme.

4
14. april 2014 kl. 16:54

Der hackede dem, hvis det var nogen med et nederdrægtigt formål ville de ha offentliggjort nyheder der kun ved nærmere eftersyn (som ingen gør nu om dage) ville vise sig at være ukorrekte...

7
15. april 2014 kl. 10:53

At deface eller på anden måde rette i deres content synes jeg nu slet ikke lyder så whitehat...i bedste fald grayhat. Havde de advaret om problemet, så var det whitehat.

5
14. april 2014 kl. 16:58

Hvordan ved du de ikke er ukorrekte?

3
14. april 2014 kl. 16:23

Når man kører ritzau.dk gennem SSL-labs testen får de dumpekarakter på protokolsikkerhed. Det gør de fordi de understøtter SSL2 og det har i årevis været kendt at den er usikker og forældet.

Det er virkelig ufatteligt så mange dovne serveradministratorer der findes derude!!!

1
14. april 2014 kl. 15:41

"Redaktionschef Nick Horup forklarer, at nogen udefra har hacket tv-stationens konto, måske ved at aflure brugernavn og password, men hvad der mere præcist er sket, ved man ikke."

Når han nu er ude i at gætte, vil mit gæt nok være. Brugernavn: Tv2ost Password: Ritzau123. Tror mere på svagt password end reel afluring :)

2
14. april 2014 kl. 16:09

Eller også er det heartbleed, og vi får en masse andre historier de kommende dage :-)