TV 2 dropper Internet Explorer 7 efter bøvl med runde hjørner

Internet Explorer 7's forældede fortolkning af hjemmesidelayout får nu TV 2 til at droppe browseren. Fremover vil IE7 brugere få serveret firkantede kanter på tv2.dk, frem for runde.

Tv2.dk var en af de store danske hjemmesider, som i 2009 stod i front i kampen mod Microsoft-browseren Internet Explorer 6. Nu er de godt på vej til at lægge efterfølgeren Internet Explorer 7, IE7, i graven.

Læs også: Store danske netmedier: Sluk så for IE6

»IE7 giver os rigtig meget bøvl med front end-præsentationen. Der er meget forskel på, hvordan IE 7, 8 og 9 håndterer CSS og HTML, og det forhindrer os i at lave nogle af de ting, vi gerne vil,« siger Jeppe Hamming, chef for TV 2’s CMS-team, til Version2.

Han fremhæver, at blandt andet runde hjørner er umuligt at lave til Internet Explorer 7 uden at gøre brug af grafik, hvor man i nyere versioner af Internet Explorer og andre browsere kan lave runde kanter med ren CSS-kode. CSS er et computersprog, som man bruger til at definere layoutet på en hjemmeside.

Beslutningen kommer, efter at mange brugere det seneste halve år allerede har droppet den forældede browser. Og statistikker fra FDIM viser, at knap fire procent benyttede IE7 i december sidste år.

IE7-brugere kan stadig bruge tv2.dk

Ifølge Jeppe Hamming kan IE7-brugere dog stadig forsætte deres daglige netfærden på tv2.dk.

»At vi dropper IE7 betyder ikke, at vores produkt er utilgængeligt på IE7, det betyder bare, at hvis kunder henvender sig med problemer, så anbefaler vi, at de opgraderer til IE8 og bruger den i stedet for 7’eren. Jeg tror, det bliver et begrænset problem. Vores erfaring er, at folk hurtigt skifter over,« siger Jeppe Hamming til Version2.

Der vil i første omgang blive tale om, at TV 2 dropper at udbedre kosmetiske fejl for IE7-brugere, mens der stadig vil blive testet for funktionelle fejl.

Indtil videre er der ikke planer om at give flere browsere dødsstødet på TV 2.

»Vi har ikke planer om at skære andre browsere fra nu. Det er også mest Internet Explorer, der er relevant, for de andre browsere som for eksempel Chrome opdaterer sig selv,« siger Jeppe Hamming.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (20)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#11 Flemming Hansen

Der findes metoder til at få firkantede hjørner, gradient og dropshadow i IE. En af dem hedder CSS3 PIE (Progressive Internet Explorer) der med scripting går ind og analyserer css på elementer og genskaber css3 effekterne ved hjælp af IEs properitære filter. Se det her: http://css3pie.com

Der er en række begrænsninger ved PIE specielt i relation til dynamisk indhold, skalering og print, men nogle steder kan det spare en del bøvl med grafiske alternativer hvis man bruger det med omtanke.

Vi er desværre stadig nogen som er underlagt kunders og designers manglende forståelse for at en browser ikke er en 1:1 repræsentation af et layout, så vi har kampe med effekter der mest af alt mindre om dengang man skulle få alting til at virke i IE6.

 • 1
 • 0
#12 Sune Foldager

Det er intet andet end definitioner af en præsentation. der er intet "sprog" i dem. Så det er rent statisk, og kan derfor ikke betegnes som et sprog. Det dynamiske sker et andet sted.

Du fortolker vist sprog meget smallere end man typisk ville gøre, datalogisk set. Mere eller mindre hvad som helst er et sprog, lige fra sproget af alle strenge til det tomme sprog. Det interessante ligger ofte i hvordan man kan parse sprog altså hvordan man afgør om en streng er en del af sproget eller ej.

CSS er et domænespecifikt sprog til grafisk layout.

 • 10
 • 0
#15 Christopher von Würden

Ikke for at anklage TV2s programmører for at være inkompetente, de kan have deres grunde, men med minimale midler kan runde hjørner opnås i ældre IE browsere vha. javascript. Det er naturligvis en lappeløsning, men ikke desto mindre en løsning på problemet, så jeg håber da TV2 læser det her. Curvycorners scriptet (http://www.curvycorners.net/) løser netop dette problem og er meget simpelt at installere og bruge. Man kan så undre sig over at noget så trivielt som afrundede hjørner dukker op i en hel artikel i et af Danmarks største IT medier.

 • 3
 • 0
#16 Deleted User

Jeg kan se mange fokuserer på de runde hjørner. Men nu er de runde hjørner kun et eksempel. Der er flere ting som IE7 ikke kan. Desuden minimerer det også fejljagten, hvis man kan undvære at teste i en browser og tilpasse til den. CSS tables er vist heller ikke en mulighed i IE7.

 • 1
 • 0
#17 Bjarke Walling

Det er intet andet end definitioner af en præsentation. der er intet "sprog" i dem. Så det er rent statisk, og kan derfor ikke betegnes som et sprog. Det dynamiske sker et andet sted.

CSS har en veldefineret syntaks (kontekstfri grammatik) med en deklarativ semantik. For mig er det godt nok til at være et sprog. Desuden har CSS3 animationer og andre dynamiske aspekter, selvfølgelig deklarativt beskrevet. :-)

 • 1
 • 0
#18 Deleted User

ville hjemmesider blive billigere at producere, programmører ville ikke blive skaldede og få nervøse sammenbrud eller indlagt på den lukkede. Til Mozilla Firefox, Opera og Safari (for blot at nævne nogle) er det blot at overholde nogle få, gennemtænkte regler for den kode man laver, så spiller det ens i alle. Når man så har lavet verdens bedste, fejlfri hjemmeside skal man til at kode helt anderledes til hver eneste IE version der findes. Dét tar tid, meget tid...

 • 3
 • 0
#19 Jens Peter Jensen

Ikke for at anklage TV2s programmører for at være inkompetente, de kan have deres grunde, men med minimale midler kan runde hjørner opnås i ældre IE browsere vha. javascript

Kunne det være et spørgsmål om resourcer? At man kun vil skrive een "version" af sin hjemmeside, som kan bruges på alle browsere (hvis der er "nye nok"), end at skulle kode et utal af specialtilfælde til forskellige browsere.

 • 0
 • 0
#20 Jørgen L. Sørensen

Kunne det være et spørgsmål om resourcer? At man kun vil skrive een "version" af sin hjemmeside, som kan bruges på alle browsere (hvis der er "nye nok"), end at skulle kode et utal af specialtilfælde til forskellige browsere.

Det vil i hvert fald være fornuftigt - og et godt argument hvis man melder ud "at man skriver kode der overholder standarderne for hjemmesider" og hvis man har problemer bør man opgradere til en browser der overholder de gældende standarder.

Mon ikke de fleste (alle) brugere kan finde en gratis browser der kan det?

Hvis jeg som bruger stadig ønsker at beholde min gamle browser i stedet for at opgradere gratis må det være mit problem, ikke hjemmesidens problem.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere