Tv-station: NSA har snablen i brasiliansk olieselskab, fransk udenrigsministerium og Swift-pengeoverførsler

NSA har også lyttet med på linjen hos store virksomheder, afslører brasiliansk tv.

Ugen efter Brasiliens største tv-station Globo har kunnet fortælle, at NSA har aflyttet præsidenterne i Brasilien og Mexico, bringer Globo nu nyheden om, at NSA også har aflyttet både Google og det brasilianske olieselskab Petroleo Brasileiro SA. Det oplyser nyhedsbureauet Reuters.

Globo har fremvist slides fra en NSA-præsentation, dateret maj 2012, som angiveligt har haft til formål at oplære nye agenter i at spionere mod private computernetværk.

Ud over aflytningen af Google og det statsejede Petroleo Brasileiro, så fortæller Globo, at NSA har hacket sig ind i systemer tilhørende det franske udenrigsministerium og Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (Swift) - en internationalt samarbejde bankerne imellem, og som bruges i forbindelse med internationale pengeoverførsler.

Globo har offentliggjort oplysningerne i samarbejde med The Guardian-journalisten Glenn Greenwald, som i samarbejde med den tidligere it-analytiker Edward Snowden har stået bag adskillige andre historier, om NSA's overvågningsprogrammer.

Det er ikke lykkedes Reuters at få kommentarer fra hverken Petroleo, Swift, Google, den franske ambassade i Brasilien eller Glenn Greenwald.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jesper Lund

EU skal så hurtigt som muligt gøre sig uafhængig af USAs indflydelse, herunder SWIFT.

Det vil være ret nemt. SWIFT holder til i Belgien og er derfor underlagt belgisk lov.

Da NY Times i 2006 rapporterede at CIA stjal oplysninger om vores bankoverførsler fra SWIFT, skred den belgiske regering ind fordi belgisk lov blev overtrådt, og SWIFT lukkede hullet.

Det ville USAs regering imidlertid ikke acceptere, så de lagde pres på EU for at få oplysningerne udleveret. Desværre indgik EU en aftale med USA om dette mod at få nogle privatlivsgarantier, som ret hurtigt viste sig at være værdiløse.

Men EU kan selvfølgelig opsige denne aftale..

  • 4
  • 0
Esben Madsen

næh, det har jeg da heller aldrig troet var en hemmelighed... i forbindelse med lidt konto-reorganisering har jeg f.eks. lige underskrevet disse betingelser hvor der nederst på side 5 står:

Krav fra amerikanske myndigheder ved overførsler til udlandet

Når du overfører penge til udlandet, skal du være opmærksom på, at der kan blive givet oplysninger til de amerikanske myndigheder. SWIFT – som gennemfører betalingerne – er blevet pålagt at udlevere oplysninger, hvis de fatter mistanke om finansiering af kriminalitet eller terrorisme, jf. amerikansk lovgivning.

  • 0
  • 0
Finn Christensen

Men EU kan selvfølgelig opsige denne aftale..

Du drømmer vist..

EU var og er i sin fødsel og opbygning en forvokset handelsplads - stålunion -> frihandelsunion etc.

EU har i mange år haft så 'ondt' i en række handelsaftaler, at EU bliver ved med at sælger ud af borgernes rettigheder for at tækkes EU-firmaers pekuniærer ønsker.

Borgerne i EU glemte desværre (eller sov i timen) at ansætte et helt korps af lobbyfolk med dybe dybe lommer som en modvægt til virksomhedernes lobbyvirksomhed.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere