TV 2 vælger Drupal som nyt CMS

Danmarks næststørste websted med 150 millioner sidevisninger, TV2.dk, har valgt at skifte fra et egenudviklet CMS til Drupal, som i forvejen benyttes på tv2sport.dk.

TV 2 har valgt Drupal som nyt CMS til tv-stationens websteder. Det oplyser konsulentfirmaet Peytz & Co. via Twitter. Netop Peytz & Co. har specialiseret sig i Drupal og har tidligere lavet opgaver for TV 2 og har blandt andet bygget tv2sport.dk på Drupal for TV 2. TV 2 har også selv bekræftet valget af Drupal via Twitter.

»Beep og resten af tv2.dk på vej på Drupal. Ny platform - langt flere muligheder. Det bliver stort!« skriver TV 2 på sin Twitter-kanal for TV2 Beep.

TV 2 kører i dag på et egenudviklet CMS, som også bygger på PHP ligesom Drupal. Tv2.dk er i ifølge statistik fra Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, Danmarks næststørste websted med over 150 millioner månedlige sidevisninger.

Udover Drupal har TV 2 ifølge Version2's oplysninger også overvejet Escenic, som benyttes af blandt andre JP/Politikens Hus til ekstrabladet.dk og politiken.dk.

Drupal bruges i Danmark også af flere andre store mediehuse som eksempelvis Berlingske Media, som kører alle dets websteder på Drupal og af Information. Også DR er i øjeblikket i færd med at vælge nyt CMS, og også her er Drupal inde i billedet.

Læs også: DR dropper Microsoft CMS: For gammelt og trægt

Version2 følger op med kommentarer fra TV 2 senere i dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (10)

Kommentarer (10)
Sámal Rasmussen

Note to self: Når man åbner artikler på Version2 i en tab i baggrunden, og så at besvarer kommentarer 15 min. senere, uden er lave en refresh på siden, så risikerer man at være den tredje der besvarer det samme spørgsmål.

Mikkel Høgh

Peytz & Co. ligger rigtig nok lunt i svinget – Christian Peytz var chef for TV2/Interaktiv omrking årtusindskiftet og har mange forbindelser i den verden.

En af de stærke argumenter for at vælge Drupal (eller bare open source generelt) er jo at man ikke er bundet til en enkelt leverandør, så det er ikke givet at TV2 vil lægge alle æggene i en kurv.

Det kommer også meget an på hvilken model de vælger for deres sites. Hvis de vælger en “One Drupal to rule them all” som Berlingskes BOND, så vil det værre et større fordel med kun en leverandør, men hvis TV2s mange sites skal køres som selvstændige Drupal-sites, kan man nok med fordel trække på flere udviklerhuse til forskellige projekter :)

Christoffer Thomsen

>TV 2 kører i dag på et egenudviklet CMS, som også bygger på PHP og Mysql ligesom Drupal.

Drupal understøtter mange flere databaser end bare MySQL (bl.a. PostgreSQL og SQLite).

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017