TV 2 vælger Drupal som nyt CMS

24. juni 2011 kl. 10:4810
Danmarks næststørste websted med 150 millioner sidevisninger, TV2.dk, har valgt at skifte fra et egenudviklet CMS til Drupal, som i forvejen benyttes på tv2sport.dk.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

TV 2 har valgt Drupal som nyt CMS til tv-stationens websteder. Det oplyser konsulentfirmaet Peytz & Co. via Twitter. Netop Peytz & Co. har specialiseret sig i Drupal og har tidligere lavet opgaver for TV 2 og har blandt andet bygget tv2sport.dk på Drupal for TV 2. TV 2 har også selv bekræftet valget af Drupal via Twitter.

»Beep og resten af tv2.dk på vej på Drupal. Ny platform - langt flere muligheder. Det bliver stort!« skriver TV 2 på sin Twitter-kanal for TV2 Beep.

TV 2 kører i dag på et egenudviklet CMS, som også bygger på PHP ligesom Drupal. Tv2.dk er i ifølge statistik fra Foreningen af Danske Interaktive Medier, FDIM, Danmarks næststørste websted med over 150 millioner månedlige sidevisninger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Udover Drupal har TV 2 ifølge Version2's oplysninger også overvejet Escenic, som benyttes af blandt andre JP/Politikens Hus til ekstrabladet.dk og politiken.dk.

Drupal bruges i Danmark også af flere andre store mediehuse som eksempelvis Berlingske Media, som kører alle dets websteder på Drupal og af Information. Også DR er i øjeblikket i færd med at vælge nyt CMS, og også her er Drupal inde i billedet.

Version2 følger op med kommentarer fra TV 2 senere i dag.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
24. juni 2011 kl. 19:20

Fedt at valget endte med Drupal, det bliver godt for TV2 og for Drupal i Danmark :-)

9
24. juni 2011 kl. 13:13

Så det er stadig helt åbent. Men de har truffet en masse rigtige valg omkring processen, det er flot og fremsynet af dem. Det bliver en spændende proces, som kommer til at gavne hele Drupal communitiet i DK.

8
24. juni 2011 kl. 12:52

TV 2 kører i dag på et egenudviklet CMS, som også bygger på PHP og Mysql ligesom Drupal.

Drupal understøtter mange flere databaser end bare MySQL (bl.a. PostgreSQL og SQLite).

7
24. juni 2011 kl. 12:37

Peytz & Co. ligger rigtig nok lunt i svinget – Christian Peytz var chef for TV2/Interaktiv omrking årtusindskiftet og har mange forbindelser i den verden.

En af de stærke argumenter for at vælge Drupal (eller bare open source generelt) er jo at man ikke er bundet til en enkelt leverandør, så det er ikke givet at TV2 vil lægge alle æggene i en kurv.

Det kommer også meget an på hvilken model de vælger for deres sites. Hvis de vælger en “One Drupal to rule them all” som Berlingskes BOND, så vil det værre et større fordel med kun en leverandør, men hvis TV2s mange sites skal køres som selvstændige Drupal-sites, kan man nok med fordel trække på flere udviklerhuse til forskellige projekter :)

6
24. juni 2011 kl. 11:56

Note to self: Når man åbner artikler på Version2 i en tab i baggrunden, og så at besvarer kommentarer 15 min. senere, uden er lave en refresh på siden, så risikerer man at være den tredje der besvarer det samme spørgsmål.

1
24. juni 2011 kl. 11:04

Drupal har virkelig vind i sejlene her i Danmark for tiden.

Er der nogen som ved hvem der skal hjælpe dem med at lave siden?

3
24. juni 2011 kl. 11:45

"Er der nogen som ved hvem der skal hjælpe dem med at lave siden?"

Ifølge artiklen, mon så ikke Peytz?

4
24. juni 2011 kl. 11:50

doh Det er fredag og jeg er allerede i weekend-mode. Sorry. :)

2
24. juni 2011 kl. 11:44

Ud fra artiklen vil jeg gætte på det er Peytz & Co.

Men det er selvfølgelig bare et løst baseret gæt, slynget ud af ærmet en fredag formiddag :-)