TV 2 PLAY har haft problemer hele ugen: Kan ikke håndtere primetime

14. december 2017 kl. 13:4310
TV 2 PLAY har haft problemer hele ugen: Kan ikke håndtere primetime
Illustration: Ocus Focus, BigStock.
Hvis man har villet se Tinkas juleeventyr på TV 2s egen streamingtjeneste TV 2 PLAY, så har mange seere kæmpet forgæves mod TV 2s it, der ikke har kunnet håndtere mængden af seere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Mandag og tirsdag aften sad frustrerede danskere og kunne ikke få lov til at se julekalender eller andre tv-programmer på TV 2 PLAY. Problemet opstod i tidsrummet 20:00 - 21:30.

»Ikke alle, men en større del af vores brugere oplevede problemer i tidsrummet« skriver Mads Boysen, kommunikationskonsulent hos TV 2, i en mail til Version2, og han forklarer:

»Fejlen skyldes kapacitetsproblemer på en hardware-enhed, som er identificeret og nu udskiftet.«

Mads Boysen forklarer, at problemet er opstået i forbindelse med idræftsættelsen af et nyt servermiljø, der bl.a. var indkøbt til at kunne håndtere stigende trafik.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Streamingtjenesten var med andre ord ikke forberedt på den mængde trafik, der ville komme på siden, hvilket betød, at mange danskere måtte sidde uden underholdning - og frustrationen var tydelig på twitter.

Remote video URL

Genstart og geninstaller

TV 2s kundecenter har udsendt en meddelelse, hvor de opfordrer folk til at geninstallere TV 2 PLAY-appen - eller genstarte browseren.

Det kan lyde mærkeligt, at et kapacitetsproblem i et servermiljø skulle kunne løses ved, at brugerne geninstallerer deres apps, men det er dog retningslinjerne, der indtil videre er lagt ud til kunderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi beklager naturligvis over for de kunder, der har oplevet gener. Kapacitetsudvidelsen på tjenesten er et centralt og højt prioriteret indsatsområde i det løbende arbejde med at udvikle og styrke TV 2 PLAY,« skriver Mads Boysen.

Version2 har kontaktet TV 2 med henblik på at få en uddybning af de tekniske forhold.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
10
7. januar 2018 kl. 10:42

Jeg oplever fortsat sporadisk udfald med Chromecast fra TV2 Play app'en. Derudover mener jeg fortsat, at TV2 bruger Silverlight i nogle browsere.

9
19. december 2017 kl. 13:08

Jeg havde det da det hed Sputnik men droppede det fordi det var alt for ustabilt. Det er åbenbart ikke blevet bedre siden selv om det efterhånden er mange år siden. Dog formoder jeg at de er gået væk fra Silverlight som de brugte dengang..

8
15. december 2017 kl. 14:08

Har oplevet problemer med afspilning, og har nu haft det siden det hed Sputnik

Men ser så heller ikke sport

6
15. december 2017 kl. 09:11

Vi ser VM i håndbold - hvor Danmarks kampe ofte er på TV2.

Lidt synd for TV2 at de ikke har det ligesom Fakta: Det tager kun VM i håndbold, men vi vil gerne at du bliver hængende lidt længere.

Lige så snart VM er ovre er vi ude af døren. Produktet er simpelthen for dårligt. Manglende kapacitet (selvom support hævder det modsatte), fungerer ikke med Firefox, support som giver en sludder for en sladder, forskellige setup på TV2/Sport og TV2, som gør at vi med jævne mellemrum er nødt til lige at tage 30 sekunder på TV2/Sport, når billedet "pixler" og lyden hakker på TV2 - så får vi rent billede og lyd i 5-6 minutter.

Næh, man kan lide under meget for håndbold, men ikke resten af året.

4
15. december 2017 kl. 07:40

Samme oplevelse her. Og supporten har været helt uforstående.

Jeg har forsøgt at tegne abonnement på TV2 Play tre gange de seneste 5 år, men alle tre gange har jeg opsagt det igen, fordi teknikken er useriøs.

Prisen er sådan set ligegyldig. Jeg gider ikke investere min tid i en platform, hvor jeg bliver afbrudt i tide og utide.

3
15. december 2017 kl. 02:16

Umiddelbart virker det lidt underligt at du har brugt det et par år, og alligevel mener det er en ommer.

Er det mangel på alternativer som gør at du fortsætter med at smide penge efter et dårligt produkt? At stemme med pengepungen er som regel det eneste som ændrer noget.

2
14. december 2017 kl. 16:55

Jeg har brugt tv2 play via min meget stabile fiber i et par år nu, og der går meget sjældent 1 uge hvor der ikke har været udfald, og så har de for øvrigt enormt svært ved at lave et program og følge det med mindre der er tale om deres nyheder som altid kommer kl 19.00. TV2 Play har været "en ommer" siden starten og er det stadig!

1
14. december 2017 kl. 15:12

Det giver ingen mening.....

Det kan lyde mærkeligt, at et kapacitetsproblem i et servermiljø skulle kunne løses ved, at brugerne geninstallerer deres apps, men det er dog retningslinjerne, der indtil videre er lagt ud til kunderne.

Argh, fortæl da hellere sandheden, end at spilde brugernes tid. Det virker jo alligevel ikke efter en re-installation af App'en....