Tusindvis af Asus-computere er blevet hacket via falsk softwareopdatering

Illustration: Elena Nichizhenova/Bigstock
Asus' system til softwareopdateringer blev overtaget af hackere, som senere sendte malware-inficerede opdateringer sendt ud til brugerne.

Op mod en million computere fra virksomheden Asus har været udsat for hackerangreb. Det skete efter at bagmændene var i stand til at overtage styringen af Asus’ system til softwareopdateringer.

Det skriver Reuters.

Hændelsen fandt sted mellem juni og november sidste år. Her blev falske softwareopdateringer sendt ud til Asus-computere.

Opdateringerne indeholdt en bagdør, som hackerne kunne bruge til at få adgang til de omfattede computere. Det meddeler it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab, som har efterforsket sagen.

»Vi er ikke i stand til at beregne det præcise omfang af berørte brugere, men vores estimater peger i retning af, at der er tale om et meget stort problem, som muligvis har påvirket mere end en million brugere verden over,« lyder det fra Kaspersky Lab i en pressemeddelelse.

Kaspersky har informeret Asus om hændelsen, som først blev opdaget i januar måned. Asus har tilkendegivet, at der vil komme en officiel udmelding om sagen tirsdag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jeg-er Den-jeg-er

Det er vel bedre at advare en for meget end en for lidt. Så jeg ville da anbefale du advarede dem du kender der har og bruger asus laptops. Da asus live er forudinstillet til at opdatere automatisk er jeg ikke helt sikker på at de offcielle tal på de berørte enheder er korrekte. Men på asus.com kan du finde relevante oplysninger og nyeste patch som skulle lappe hullet. Obs: I koden har man fundet ca. 600 mac-adresser som malwaren var/er rettet i mod... her er et link til asus fix (ved ikke om det er ok at smide links herinde ellers bare brok jer :)) så tager jeg det straks ned. https://www.asus.com/News/hqfgVUyZ6uyAyJe1

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere