Tusindvis af danskere risikerer fra i dag ikke at kunne betale online

1. november 2022 kl. 09:151
NemID
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
Fra i dag kan NemID ikke længere bruges, når man skal logge på sin netbank.
Artiklen er ældre end 30 dage

Fra i dag tirsdag 1. november 2022 risikerer tusindvis af danskere ikke at kunne logge på deres netbank og dermed betale på nettet.

Det skriver Berlingske.

Læs også: V og K: Dårlig koordinering spænder ben for at udnytte digitaliseringens fulde potentiale

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dagen i dag er nemlig skæringsdatoen for, hvornår bankerne ikke længere tager imod NemID, men derimod MitID. Samtidig er skæringsdatoen for NemID's endeligt for netbutikker 30. juni 2023, og derfor vælger mange netbutikker at fastholde NemID som identitetstjeneste for at undgå at skulle betale dobbelt i form af gebyr for både NemID og MitID.

Læs også: MitID-kodeoplæsere i restordre med få timer til deadline

NemID kan fortsat bruges på offentlige selvbetjeningsløsninger »et stykke tid endnu«, som Digitaliseringsstyrelsen formulerer det. Der er ifølge styrelsen aktuelt 4,7 millioner registrerede MitID-brugere.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
1. november 2022 kl. 13:57

Fra Politiken i forgårs:

*"Finansminister Nicolai Wammen (S) skriver i en mail, at han efter Politikens henvendelse om sagen søndag har grebet fat i Finans Danmarks direktør, Ulrik Nødgaard: »Ulrik Nødgaard har oplyst mig om, at det desværre ikke er muligt for bankerne at udsætte overgangen til MitID til efter 31. oktober. Det ændrer imidlertid ikke på, at der her er en gruppe af bl.a. ældre, svagtseende og synshandikappede borgere, som står i en udsat position og skal have hjælp. Ulrik Nødgaard har givet tilsagn om, at Finans Danmark nu vil henvende sig til bankerne, så de kan lave en særlig håndholdt indsats for at hjælpe de borgere, som er kommet i klemme på grund af manglende kodeoplæsere«, skriver Wammen. "'

Jeg bliver så harm!!!!! Først efter et års intens debat, tusinder af advarsler og ulykkelige brugerhistorier, organisationer, der har tryglet om indgreb osv. osv. synes Wammen lige, dagen før Armageddon, at han vil spørge Finans Danmark. Men Finans Danmark siger "Nej"! - og så klapper ministeren i, og lader hundrede tusinder af borgere sejle deres egen sø.

Det er jo ufatteligt. Hvad stikker under? Jeg vil se Wammens parti- og kandidatstøtteregnskab, VL-klub-medlemslister, fremtidige svingdørskarrierer osv.