Tusindvis af Windows 7 maskiner tvangsopgraderet

Illustration:
I løbet af den seneste uge har Microsoft tilsyneladende opgraderet et hav af Windows 7 maskiner til Windows 10 uden brugernes accept.

Microsoft har længe gerne ville have brugerne af Windows 7 til at opgradere til det nye Windows 10. Men dårlig omtale af det nye styresystem har fået et stort antal brugere til at holde igen med opgraderingen til stor frustration for Microsoft.

Men nu tyder noget på, at softwaregiganten ikke gider vente på de skeptiske Windows 7-brugere længere, skriver digi.no

I en tråd på computer-forummet Reddit, som har fået mere end 3000 indlæg, er de fleste af brugerne rasende, og skriver, at deres Windows 7 maskiner er blevet opgraderet, uden at de først er blevet spurgt.

Falske løfter

Microsoft annoncerede godt nok i et blogindlæg i slutningen af oktober 2015, at man ændrede selskabets politik omkring opgradering til Windows 10 fra “valgfri” til “anbefalet”. En ændring der betød, at man som bruger nu aktivt skulle ind i sine Windows indstillinger og fravælge opdateringer fra Microsoft, for at undgå, at Windows 10 automatisk blev installeret på ens computer.

Læs også: Windows 10 tvinger dig væk fra Irfanview og Explorer

Men Microsoft understreger i samme blogindlæg, at installationen først ville blive gennemført, efter at brugeren har fået et klart valg om at takke ja eller nej til installationen. Et løfte, der nu ser ud til ikke at holde.

Gælder også Pro

Også brugere med Pro-udgaver af Windows beretter om ufrivillige opgraderinger. Seniorskribent Woody Leonhard, som dækker Microsoft for InfoWorld, skriver således, at hans egen testmaskine med Windows 7 er blevet offer for den tvungne opgradering.

Læs også: Microsoft udnytter sikkerhedsopdatering til at reklamere for Windows 10

Det er tilsyneladende kun Enterprise-versioner af Windows, der indtil videre er gået fri af den ufrivillige opgradering med navnet KB3035583.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Gert Agerholm

Så ville utilfredsheden have været endnu større. Med en SP går man ud fra at ens arbejdsmiljø forbliver identisk, bare med opdateringer og måske nogle nye muligheder. Havde Win10 været kaldt SP3 havde man i god tro opdateret, men måttet vågne op til et nyt miljø og helt andet system. Og så skal du bare se mængden af utilfredse brugere.

 • 0
 • 0
Rune Jensen

Hvis dit behov er windows applikationer, så er der nok intet alternativ. Man kan godt køre i en form for emulering af Windows på både Mac ogLinux, men hastigheden bliver aldrig lige så god, og det med at man på de platforme har mindre chance for virus, undermineres af, at maskinen nu pludselig forstår windowsprogrammer.

Så kan man jo ligesågodt bruge det originale windows.

Du kan så dual boote din windows med Linux til en start i hvert fald. Det kræver så, man disabler secure boot. Man kan sagtens gøre det, man skal bare vide, hvad man gør og hvorfor. Så lidt research inden er en god idé for at få både fordele og ulemper.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

, undermineres af, at maskinen nu pludselig forstår windowsprogrammer.

Som stadig køre i en "sandkasse" hvor der skal en root og adgangskode til for at ændre OS. Brugeren kan måske blive ramt.

Men selv om man altid har sagt , at det er på grund af den ringe udbredelse af Linux, at den ikke bliver lige så hårdt ramt som Windows af Virus og Malvare. Så synes jeg ikke Appel, med deres snart 20% af marked bliver ramt så hårdt, som man skulle formode, ikke at de ikke bliver ramt. Kan det være et bedre, mere sikkert og robust OS, med sikkerhed tænkt ind fra starten der forhindre det ?

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Du kan så dual boote din windows med Linux til en start i hvert fald

Ja hvis du starter med at installer windows og Linux bagefter, UEFI boot kan også lave rod. Men det er helt sikkert, for at sikker at Windows ikke kan pirat kopiers, hvem der nu gider det, ikke for at forhindre et ordenligt samliv med andre OS.

Tror mange fejl i Windows er at der aldrig er kommet meget længere end et GUI til DOS. Der har aldrig været tænkt, flere bruger, netværk og sikkerhed end helt fra bunden. Bagud kombilitet og "nemhed" har været vigtigere, så man har opdraget folk til bare at klikke OK. Når så en ny version har været vigtige, end et stabilt, gennemprøvet system, så går det galt.

For mit egen vedkommen, så er der altid komme en ny version, når man synes at stabilitet, driver var på plads, og man efter hånden have vændet sig til det, og fået det "nye" ind i fingerene. Men måske mig der er lidt for gammel, Alt F1 ,F2 og F5 F8 sider stadig lidt i mine finger fra NC.

 • 0
 • 0
Geo Jensen

Jeg tror ikke at du forstod mit budskab. Vælger du at bruge windows programmer, vælger du også at bruge windows. Tænk ud af boksen, find nye måder at takle dine opgaver på, eller bliv i MS miljøet og tag hvad der end må komme. Der er dig der skal tage valget. Er du utilfreds med MS, så stop med at bruge dem ( om ikke andet for noget tid ), så mærker de konsekvensen af deres handlinger. Stop med at købe spil til windows, så kommer de til andre platforme. Stop med at fodre dem og de lægger sig på knæ for dig.

 • 0
 • 0
Jesper Hansen
 • 0
 • 0
Rune Jensen

Kan det være et bedre, mere sikkert og robust OS, med sikkerhed tænkt ind fra starten der forhindre det ?

Apples software center har formentlig noget at gøre med dette. Og nok også én af grundene til, at MS også vil have det. Men derudover, så er det interessant, hvilke standardindstillinger OSet kommer med.

Man kan sagtens sætte Windows op ligeså sikkert måske(?) mere sikkert end Linux og MacOS, men langt de fleste brugere afviger ikke synderligt fra standardindstillingerne. Så hvis disse er for løse, har man allerede et godt marked for malware.

En anden mulighed er hvor intutitiv og brugervenlig sikkerheden kan sættes op og er sat op. Jeg husker stadig i sin tid, hvordan langt de fleste google-søgninger på Vista gik på, hvordan man kunne slå UAC fra... den absolut eneste brugbare funktion i det OS :)

Iøvrigt er Windows10 så mange generationer fra Vista, at det nok ikke vil være fair at sammenligne imellem dem. Men teoretisk, så er UAC sat løsere i Windows7 end i Vista, fordi UAC i Vista generede så mange brugere.

 • 0
 • 0
Morten Toudahl

Med Windows 10?

Så vidt jeg kan se, så har det samme funktionalitet som f.eks. Windows 7. Og mere til.

De tvungne opgraderinger er en god ting for den almene bruger. Hvis tidspunktet for opgraderingen er et problem. Så kan man jo bare bruge funktionen til at planlægge genstart/opgraderinger.

I et forretningsmiljø styre sys admin jo bare den slags.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

De tvungne opgraderinger er en god ting for den almene bruger.

NEJ Det er den instilling der gør at windows andel falder, og man flygter lige så snart muligheden er der. Eller som med mobil delen, helt fravælger dem og bruger nogen af de alternativer der allerede findes, som virker.

Min 85 årge mor vil ikke have nye menuer, mere gail eller faver, programmer, antivirus eller Candy Crush. Hun vil bare have det samme som i går, med mulighed for at gå i bank, bestille tid ved lægen, og læse nyheder. Det offenlige og E-Boks er valgt fra, for at gøre det nemere. Hun ringer når der kommer opdateringer til Google og sprøger om det er noget farligt, noget bedre end bare at klikke løs. Google er heldigvis ikke så meget med nye tiltag på knappe front, selv og de gerne vil proppe Google+ og andet ned i halsen. Men her hjælper lidt opsætning og tilvalg af simpel html.

Selv om jeg stadig har en flexibel hjerne, så ser jeg nu også helst at tingene var som i går. Jeg vil læse mail og nyheder, ikke sende folk til månen, når jeg er hjemme og slaper af.

 • 0
 • 0
Rasmus Nielsen

Da jeg fik installeret Windows 10 for vistnok et par måneder siden fik jeg først tilbuddet om at påbegynde download, så jeg senere kunne installere. Det accepterede jeg, men så snart det var overstået fik jeg valget mellem at installere med det samme eller vælge et tidspunkt for installation, som der stod ikke efterfølgende kunne ændres. Der følte jeg mig godt nok snydt.

At man nu tilsyneladende har valgt at springe denne manipulation med brugerne over overrasker mig ikke.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Hvor har du de 20% fra? De fleste statistiker, jeg har set, siger ~10%.

Meget forskelligt fra land til land, I Danmak nok tæt på 20 % og langt over dette for unge og "nytilkommende" , som bare vil have noget der virker og som de andre har. I Kina er andel nok lavere på grund af prisen.

Hvem vil ikke have den hardware, hvis ikke øknomien eller andre bestemte krav var styrende.

 • 0
 • 0
Michael Thygesen

Helt simpelt er problemet: der er ikke 100% overlap mellem drivere understøttet i Windows 7/8/8.1 og Windows 10. Men det afholder ikke Microsoft fra at erklære en PC kompatibel, for derefter at opgradere mens du kigger væk.

Funktionalitet betyder ikke en skid når der ikke findes drivere til dit netkort... Prøv at smutte en tur ind på HP's supportforum og se om du kan finde gehør for din antagelse om at alt er det samme.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere