Tunet fartmonster: Google Chrome skræller 30 procent af SSL-handshakes

Google har implementeret en SSL-ændring i Chrome 9 browseren kaldet 'SSL False Start'. Det har resulteret i, at forsinkelsen ved en SSL-godkendelse er faldet med 30 procent.

Google har gjort deres Chrome 9 browser 30 procent hurtigere til at gennemføre SSL-godkendelser. Det er resultatet af, at tre Googleudviklere sidste år foreslog en række ændringer til SSL-protokollen, der kun krævede ændringer af klientsiden. Det skriver The Chromium Blog.

Udviklerne havde opdaget, at det var muligt at skære et roundtrip fra SSL-godkendelsesproceduren, hvis man brugte deres såkaldte 'SSL False Start' metode, som du kan læse mere om her.

Grundideen er, at det under bestemte forhold er muligt for klienten at sende applikationsdata til hosten før hele 'handshake'-proceduren er endelig gennemført.

Flere større internettjenester som Facebook og Twitter tilbyder efterhånden HTTPS-adgang, der netop er en kombination af HTTP-protokollen og den sikre SSL-protokol, der skaber en krypteret kommunikationslinje og sikker identifikation mellem klienten og hosten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Jørgen Ramskov

En ny Chrome version bliver frigivet hver 6. uge og ja, release 11 er den nuværende version, snart afløst af version 12 :)

Det står ikke tydeligt i artiklen, men hvis man følger linket, så kan man læse at Google implementerede det i version 9 og har nu vist nogle målinger af hvad det har betydet for hastigheden.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere