Tumblr-datalæk indeholder 65 millioner kodeord

31. maj 2016 kl. 13:081
Endnu et massivt datasæt fra et ældre datalæk er dukket op til salg på internettets undergrundsmarked
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den 12. maj kunne blogplatformen Tumblr fortælle, at de for nyligt har opdaget, at tredjepart har fået adgang til et sæt e-mail-adresser og kodeord, som stammer fra et tre år gammelt datalæk.
https://staff.tumblr.com/post/144263069415/we-recently-learned-that-a-third-party-had

Tumblr fortæller endvidere, at de ikke har grund til at antage, at de lækkede data er blevet misbrugt til at skaffe sig adgang til brugernes Tumblr-konti, men at de selvfølgelig har givet de berørte brugere besked på at udskifte kodeord.

Hvor mange brugere det drejer sig om, har Tumblr imidlertid været tilbageholdende med at oplyse.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Datasættet fra Tumblr-datalækket har, ifølge webmediet Motherboard, cirkuleret på darknet-markedspladsen ’The Real Deal’ de seneste dage, hvor prisen har ligget helt nede omkring 150 dollar for datasættet.

En analyse fortaget af sikkerhedsefterforskeren Troy Hunt, der står bag websiden 'Have I Been Pwend?', viser, at datasættet indeholder 65.469.298 unikke e-mail-adresser og kodeord. Det gør Tumblr-datalækket til det tredje største datalæk på Hunts webside kun overgået af Adobe-datalækket fra 2013 og det LinkedIn-datasæt, som blev sat til salg på nettet i forrige uge.

Når datasættet fra Tumblr har så lav en pris på darknet, så skyldes det ifølge Motherboard, at selve kodeordene i sættet ikke blot er kørt igennem en hash-funktion, men der er også anvendt et såkaldt ’salt’, der er en ekstra tekststreng, som føjes til kodeordet, inden det sendes gennem hash-funktionen. Det gør det meget svært at cracke kodeordene, og forvandler i bund og grund datasættet til en mere ordinær e-mail-liste.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger