Tryghed i midtbyen: Borgmester vil indføre videoovervågning med ansigtsgenkendelse

Illustration: Pexels.com
Borgmester i Aabenraa Kommune vil skabe tryghed med videoovervågning. »Det rummer potentiale til noget ubehageligt,« siger retsordfører.

Står det til borgmester i Aabenraa Kommune, Venstres Thomas Andresen, skal videoovervågning med ansigtsgenkendelse indføres for at skabe tryghed i midtbyen.

Det siger han i et interview med Jydske Vestkysten.

»Vi kan bruge videoovervågning med ansigtsgenkendelse til at dokumentere, når nogen kaster med kanonslag, eller der sker andre ulovligheder. De kameraer sætter man så op på strategiske steder,« siger Thomas Andresen.

Som det er i dag, er det kun Københavns Lufthavn, der må bruge teknologien i forbindelse med automatisk paskontrol. Men som Rigspolitiet skriver i et svar til retsudvalget, så holder politiet sig løbende »orienteret om udviklingen af ansigtsgenkendelsesteknologi bl.a. med henblik på fremtidige drøftelser af, i hvilket omfang teknologien eventuelt kan medvirke til at understøtte en effektiv varetagelse af politiets opgaver.«

Det har dog lange udsigter, hvis det står til Karina Lorentzen Dehnhardt, der er retsordfører for SF.

»Jeg er en stor modstander af ansigtsgenkendelse. Jeg synes, det rummer potentiale til noget ubehageligt. I Kina bruger man det allerede til at give folk "adfærdspoint", hvis de spytter på gaden, eller hvad ved jeg. Man skal have sig for øje, hvad der er af misbrugsproblematikker, når man kobler det sammen med persondataoplysninger. Man får nogle meget gennemsigtige personprofiler,« siger hun til Jydske Vestkysten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Martin Slot

Hjælpe med samfundssindsopdragelse (jeg tror ikke det er et ord), forbyggelse, oplysning, medborgerlighed osv. Alt det der "menneskelige", som mange gange har vist sig at være noget så effektivt i stedet for at sætte sig i førebunkeren og lege Kim Jong-un.

"tryghed" ... for hvem? Det eneste der skaber tryghed for er politikerne og politiet, når de skal vise hvor lidt kriminalitet der er i byen, eller hvor mange sager de opklarer. Så skal befolkningen sidde og klappe i deres hænder, og stemme på dem igen (ellers bliver de forvist hjem da de jo skaber uro i zonen). Husk og smil, da der også er sat kameraer op ved valgstederne, fordi man kunne jo komme til at slippe en vind.

"tryghed". Jesus christ.

  • 20
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere