Tryghed i midtbyen: Borgmester vil indføre videoovervågning med ansigtsgenkendelse

16. november 2021 kl. 09:2510
kameraovervågning
Illustration: Pexels.com.
Borgmester i Aabenraa Kommune vil skabe tryghed med videoovervågning. »Det rummer potentiale til noget ubehageligt,« siger retsordfører.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Står det til borgmester i Aabenraa Kommune, Venstres Thomas Andresen, skal videoovervågning med ansigtsgenkendelse indføres for at skabe tryghed i midtbyen.

Det siger han i et interview med Jydske Vestkysten.

»Vi kan bruge videoovervågning med ansigtsgenkendelse til at dokumentere, når nogen kaster med kanonslag, eller der sker andre ulovligheder. De kameraer sætter man så op på strategiske steder,« siger Thomas Andresen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Som det er i dag, er det kun Københavns Lufthavn, der må bruge teknologien i forbindelse med automatisk paskontrol. Men som Rigspolitiet skriver i et svar til retsudvalget, så holder politiet sig løbende »orienteret om udviklingen af ansigtsgenkendelsesteknologi bl.a. med henblik på fremtidige drøftelser af, i hvilket omfang teknologien eventuelt kan medvirke til at understøtte en effektiv varetagelse af politiets opgaver.«

Det har dog lange udsigter, hvis det står til Karina Lorentzen Dehnhardt, der er retsordfører for SF.

»Jeg er en stor modstander af ansigtsgenkendelse. Jeg synes, det rummer potentiale til noget ubehageligt. I Kina bruger man det allerede til at give folk "adfærdspoint", hvis de spytter på gaden, eller hvad ved jeg. Man skal have sig for øje, hvad der er af misbrugsproblematikker, når man kobler det sammen med persondataoplysninger. Man får nogle meget gennemsigtige personprofiler,« siger hun til Jydske Vestkysten.

10 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
16. november 2021 kl. 17:19

...jeg ikke har sat mit kryds før jeg læste denne artikel.

6
16. november 2021 kl. 15:04

Der er det ikke nok bare at dække dit ansigt med mundbind...

Her bruger man så en kasket med lav skygge (eller en mere klassisk Stetson) til resten. For tryghedskameraerne (også kaldet reel frihed-kameraerne) sidder normalt lidt oppe, så de også kan være trygge.

Hvilket udløser nye tryghedsskabende tiltag ...

5
16. november 2021 kl. 13:34

Nice try... Men det kommer ikke til at virke hvis det bliver det samme form for software og kamera som de bruger i Kina...Der er det ikke nok bare at dække dit ansigt med mundbind...

4
16. november 2021 kl. 11:50

Jamen, så er det da bare ud og få købt en god, sort hættetrøje og en dækkende kasket.

Ikke fordi jeg kaster med kanonslag, overfalder nogen eller noget.

Blot fordi jeg ikke vil være en del af det nye dansk-kinesiske samfund :)

2
16. november 2021 kl. 10:54

Og man kunne også sørge for mere politi, som var tilstede på gader og stræder lokalt - i stedet for at sidde og hygge sig i varmen bag en skærm langt væk.

1
16. november 2021 kl. 10:33

Hjælpe med samfundssindsopdragelse (jeg tror ikke det er et ord), forbyggelse, oplysning, medborgerlighed osv. Alt det der "menneskelige", som mange gange har vist sig at være noget så effektivt i stedet for at sætte sig i førebunkeren og lege Kim Jong-un.

"tryghed" ... for hvem? Det eneste der skaber tryghed for er politikerne og politiet, når de skal vise hvor lidt kriminalitet der er i byen, eller hvor mange sager de opklarer. Så skal befolkningen sidde og klappe i deres hænder, og stemme på dem igen (ellers bliver de forvist hjem da de jo skaber uro i zonen). Husk og smil, da der også er sat kameraer op ved valgstederne, fordi man kunne jo komme til at slippe en vind.

"tryghed". Jesus christ.