Trustpilot-ansat stjal erhvervshemmeligheder og afpressede sin arbejdsgiver

Efter en kortvarig ansættelse hos Trustpilot lå en mand inde med personfølsomme oplysninger på kundernes egne kunder.

Ifølge den tiltalte havde Trustpilot sløset med sikkerheden ved at bruge samme kodeord for alle mailkonti, og således kom han i besiddelse af personlige oplysninger om Trustpilots kunders egne kunder. Det skriver B.T.

Den 36-årig mand erkendte i går ved sit grundlovsforhør i Københavns dommervagt at have forsøgt at afpresse sin tidligere arbejdsgiver. Dommeren valgte at forlænge anholdelsen i tre døgn.

Ifølge sigtelsen forsøgte den tidligere medarbejder at afpresse Trustpilot til at udbetale 750.000 kr. for, at han ikke skulle advare Trustpilots kunder mod deres dårlige datapolitik. Afpresningen strandede dog ifølge den tiltalte på forhandlingen om beløbet, hvor Trustpilot kun var villige til at betale halvdelen.

Kom gratis med til Danmarks største IT-sikkerhedsevent!

Infosecurity, Europas mest populære IT-sikkerhedsevent, afholdes for første gang i Danmark den 3. og 4. maj 2016. 50 udstillere, 5 konferencesale og mere end 60 seminarer og caseoplæg fra ind- og udland. Læs mere her.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Brian Hansen

OK, det er ikke iorden at stjæle oplysningerne, men helt ærligt: Samme password på samtlige mailkonti? REALLY? Hvem straffer Trustpilot for lempelig omgang med personfølsomme oplysninger?

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere