Trusler lukker ny webtjeneste i Danmark

Norskejede Ezmo lukker dele af en webbaseret musiktjeneste i Danmark, efter trusler om sagsanlæg fra organisationen IFPI.

Ezmo.com åbnede i Danmark i juni med et tilbud til brugerne om lovligt at kunne dele deres musik med vennerne via den nye webtjeneste.

»Spørgsmålet er ikke om det er lovligt, men hvorfor det skulle være ulovligt. Benyttelse af egen musik inkluderer at låne det ud til venner og familie, og det er jo lovligt, sagde kommunikationsdirektør Ståle Mortensson hos Ezmo.com til Version2 ved lanceringen.

Nu er kommunikationsdirektøren kommet på andre tanker, efter en henvendelse fra den danske pladebranchens organisation IFPI, der har varslet en fogedsag mod Ezmo, som IFPI finder på kant med lovgivningen om materiale beskyttet af ophavsret.

»Vi er overraskede over IFPI's fremfærd, som står i kontrast til den modtagelse, som vi har fået i andre lande og hos de store pladeselskaber. Men vi ønsker en løsning og ikke en konfrontation,« siger Ståle Mortensen i en pressemeddelelse.

Han oplyser, at Ezmo.com derfor har lukket den del af den nye webtjeneste, som gør det muligt at dele sin musik med op til 10 venner. Tjenestens musikafspiller kan brugerne fortsat benytte til at høre den musik, de selv lægger ind, oplyser Ezmo.

Ståle Mortensen forventer, at også de øvrige tjenester på Ezmo.com vil blive åbnet igen.

»Vi regner med at få en aftale med pladeselskaberne i nær fremtid,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Ebbe Hansen

Jeg har lige inviteret mig selv, og linket virkede.

Lars: Egen musik i denne sammenhæng henviser til musik, brugeren har brugsret til.
Jeg har ca. 50 albums liggende deroppe. Min egen lille jukebox...

Tjenesten udfylder nogle af de basale mangler der hidtil har været i musikdistribution.

Men der er en meget lang vej tilbage førend vi når til en situation, hvor indspillet musik igen kan udgøre grundlaget for en væsentlig indkomst for et bredere udsnit af vore kunstnere.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere