Truslen fra cyberaktivisme mod uddannelses- og forskningssektoren hæves fra 'lav' til 'høj'
DKCERT hæver truslen fra cyberaktivisme mod uddannelses- og forskningssektoren fra 'lav' til 'høj' som følge af krigen mellem Rusland og Ukraine og den konfliktfyldte situation mellem Rusland og Vesten.
Det skriver DKCERT i en pressemeddelelse.
Læs også: CFCS advarer: Truslen fra cyberspionage og -kriminalitet er meget høj
»Det er ikke usandsynligt, at niveauet af truslen i løbet af det kommende år hæves til 'meget høj',« fremgår det yderligere af den årlige trendrapport, der indeholder analyser, indsigt og anbefalinger til universiteterne om informationssikkerhed.
»Vi skal utvivlsomt vænne os til et trusselsbillede, hvor cyberaktivismen bliver et mere centralt våben for statsaktører, end det hidtil har været,« siger chef for DKCERT Henrik Larsen.
Læs også: Kundedata stjålet under cyberangreb på Western Digital
»At målet for angrebene i vinter var universiteter er nok tilfældigt. Vores sektor stod blot som de næste på listen efter at lufthavne, nationalbanken og ministerier var udsat for samme type angreb tidligere på året,« uddyber han med henvisning til en række DDoS-angreb, som en aktivistgruppe kaldet Anonymous Sudan tog ansvaret for.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.