Trumps Truth Social bandlyst fra Google Play – Modereringen skal skærpes, siger Google

31. august 2022 kl. 09:15
Truth Social
Illustration: TMTG.
Donald Trumps sociale medie Truth Social skal forbedre modereringen, før det det kan blive tilgængeligt på Google Play, meddeler Alphabet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trumps Twitter-pendant, Truth Social, vil ikke være tilgængeligt i Google Play, før det sociale medie skærper modereringen på platformen.

Det oplyser Googles moderselskab Alphabet til CNBC.

Læs også: 7-Eleven stadig påvirket af ransomwareangreb: »Der går formentlig et stykke tid før vi 100 % er tilbage til normal drift«

»Den 19. august underrettede vi Truth Social om adskillige overtrædelser af vores standardpolitikker i deres aktuelle app-indsendelse, og vi gentog, at effektive systemer til moderering af brugergenereret indhold er en betingelse i vores servicevilkår for, at en app kan gå live i Google Play,« skriver Alphabet i en meddelelse til CNBC.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: E-boks oppe igen efter nedbrud: »Der kan forekomme ustabilitet«

44 pct. af alle smartphone-brugere i USA anvender Android-enheder og kan altså ikke downloade appen fra Google Play.

»TMTG (Trump Media and Technology Group, selskabet bag Truth Social, red.) har intet ønske om at kæmpe en juridisk strid om sine forretningsanliggender i den offentlige sfære, men for en god ordens skyld har de reageret omgående på alle henvendelser fra Google. Det er vores overbevisning, at alle amerikanere skal have adgang til Truth Social, uanset hvilke enheder de bruger. Vi ser frem til, at Google godkender Truth Social så hurtigt som muligt,« skriver TMTG i en pressemeddelelse.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger