Trump udpeger modstander af netneutralitet som formand for magtfuld Internetmyndighed

Siden 1 januar 2016 har der været regler om netneutralitet i EU. Illustration: EU
Den nye formand har allerede lovet af afmontere de seneste tiltag for netneutralitet, som han ikke mener, der er problemer med overhovedet.

Allerede inden republikaneren Ajit Pai blev valgt som formand for den amerikanske telemyndighed FCC meldte han klart ud, at han ville gøre op med de amerikanske regler om netneutralitet.

Læs også: Stort slagsmål på vej over netneutralitet i USA

Reglerne forsøger at forhindre et problem, der ikke findes. For ifølge Ajit Pai er der ingen eksempler i USA på at teleindustrien og internetudbydere skulle have favoriseret nogle virksomheder og kunder frem for andre. Det skriver heverge.com.

Den forhenværende præsident Barack Obama og hans repræsentant i FCC, Tom Wheeler, nåede ellers netop at få indført regler der gør, at internetudbyderne skal tilstræbe netneutralitet og kan retsforfølges, hvis det ikke er tilfældet.

Læs også: Få timer til sidste chance for at påvirke udskældt lov om netneutralitet

Ajit Pais linje betegnes af theverge som ærke-republikansk. Han ønsker en så lille regulering af markedet som muligt og for nylig stemte han mod krav til internetudbyderne om, at de skal værne mere om kundernes privatliv.

Det er uvist, om EU også vil se sine netneutralitets-regler igennem i sømmene og måske endda rulle dem tilbage. Som det ser ud lige nu har det siden januar 2016 været ulovligt for internetudbydere at forskelsbehandle virksomheder i forhold til adgang til internettet i EU.

Læs også: EU: Skype, WhatsApp og FaceTime skal reguleres mere som teleselskaber

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Benjamin Kristensen

For ifølge Ajit Pai er der ingen eksempler i USA på at teleindustrien og internetudbydere skulle have favoriseret nogle virksomheder og kunder frem for andre.

Så vidt jeg ved blev Netflix da tvunget til at betale "beskyttelsespenge" til Comcast før de her tiltag blev indført...

Men det kan godt være at jeg bare husker forkert og/eller det er noget jeg har drømt for den slags har jo ikke stået på ifgl. Ajit og han er jo neutral i det her...

 • 11
 • 2
#2 Benjamin Kristensen

Her er lidt extra læsning https://qz.com/256586/the-inside-story-of-how-netflix-came-to-pay-comcas...

Comcast was the first large terminating access network to successfully implement a “congest transit pipes” peering strategy to extract direct payment from Netflix, but it is not the only one to do so. Since agreeing to pay Comcast, Netflix also has agreed to pay TWC, AT&T and Verlzon for interconnection. [Redacted section.] Netflix is not the only edge provider to encounter Comcast’s peering strategy.

 • 5
 • 2
#3 Frithiof Andreas Jensen

Det fine ved Trump er at Europa måske, omsider, får lidt nosser og begynder at opföre sig som verdens 3'die störste ökonomi i stedet for at väre en dikkende lammehale for alt Amerikansk?

Hvis "vi" rent faktisk har / bevarer netneutralitet i EU så er det jo både en konkurrencefordel og nok heller ikke dårligt for sikkerheden - hvis trafikken med tiden routes uden om USA fordi alting körer i sirup derovre.

 • 18
 • 0
#6 Finn Christensen

..at Europa måske, omsider, får lidt nosser og begynder at..

Hvor skal de klunker komme fra?

De 28 regeringer/stater/lande med deres ~500 mio. borgere har historisk bekriget hinanden siden urtiden og indtil 1945 hhv. 1989. Indtil nu er de kun enes om en form for fri økonomi (Rom-traktaten[1]) - dvs. frihandel og fri bevægelig over grænserne og for nogle også en kunstig møntenhed - det meste foregår i dag stadig som godt gammeldags købstadskrejleri.

Men alt andet blev glemt i urgammelt nag og uvenskab mellem dem, og de fik aldrig sikret økonomien bag møntenheden, sikret de ydre grænser, sikret de nødvendige stærke institutioner som kunne nyde befolkningernes respekt - 1957-2017 hele 60 år er der brugt her den 25 Marts.

EU har her i 2017 stadig den tvangstanke, at alt skal være ens og ske i den samme takt, samt alle ser, mener og tror det samme etc.. Unionen står derfor i dag som en ufleksibel kolos på lerfødder, der handler bagudrettet, alt for sent med alt for lidt.

Totalitarismen i EU filosofien du'r ikke - utopisk som Kommunismen, Maoismen og andre tåbelig hjemmestrikkede ismer, der blev afprøvet i fuld skala samt fejlede gennem 1900-tallet.

[1] "Det Europæiske Økonomiske Fællesskab" [1] https://da.wikipedia.org/wiki/Rom-traktaten

 • 1
 • 0
#7 Kjeld Flarup Christensen

Hvis "vi" rent faktisk har / bevarer netneutralitet i EU så er det jo både en konkurrencefordel

USA har i hvert fald haft mange startups, som har haft gavn af det frie internet. Det kan alt andet lige kun være en hæmsko for den del af udviklingen.

Omvendt, så kan regler mod netneutralitet være en hæmsko for udviklingen af selve netværket.

Så sagen kan ses fra flere sider. Dog er det helt sikkert at det er forbrugerne som kommer til at betale regningen.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere