Trump trodser Secret Service: Bruger stadig Android-telefon

14 kommentarer.  Hop til debatten
Selvom Trump udtrykkeligt blev bedt om at aflevere sin gamle Android-telefon, bruger han stadig telefonen til at tweete fra.
26. januar 2017 kl. 12:23
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Fordi Trump specifikt blev bedt om ikke at bruge sin gamle Android-telefon, er det overraskende, at hans gamle telefon ifølge nytimes.com stadig bliver brugt til at kommunikere med.

Ifølge Wired tweeter Trump nemlig stadig med den gamle telefon. Når Secret Service, hvis fornemmeste job er at holde præsidenten i live, fraråder at bruge Android-telefonen, er det ikke for sjov.

Et enkelt klik

For selvom præsidentens unavngivne Android-telefon ikke nødvendigvis er mere usikker end alle andre Android-enheder verden over, vil der ikke desto mindre være en stor interesse for at få kompromitteret en amerikansk præsidents telefon.

De sædvanlige trusler som phishing og malware kan med et enkelt klik på et inficeret link eller en downloadet app med onde intentioner kompromittere telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men også helt almindelige apps sender helt legalt tonsvis af data ud fra telefonen. Vi ved eksempelvis, at præsidenten bruger Twitter fra telefonen, og Twitter på Android kræver adgang til følgende:

Billeder/medier/filer, sms, kontaktpersoner, identitet, kamera, mikrofon, oprette genveje og ‘se netværkstilstand’.

Som mange andre apps kræver app'en også adgang til præsidentens placering, der i sig selv kan være kritisk i nødsituationer, men også i forbindelse med spionage kan det være meget sigende, hvor en præsident befinder sig.

Hvis der er noget, der skulle tale for, at Trump er en smule mere sikker end sin forgænger Obama, som også måtte bruge en specialdesignet, sikker telefon, er det, at Trump ikke bruger e-mails. Det eliminerer truslen fra inficerede e-mails.

14 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
14
27. januar 2017 kl. 17:15

Det er en ubekræftet og udokumenteret historie fra et velkendt dubiøst mainstream medie. Lad os nu få det af- eller bekræftet af Trump selv eller hans talsfolk før vi drager nogen konklusioner.

Jeg finder det overvejende sandsynligt, at uanset hvad der måtte blive fremlagt for dig, så vil du afvise det med en eller anden sløj undskyldning, bortforklaring eller løgn. Dermed er du komplet spild af tid. I øvrigt er der ikke noget "vi" over dig - du er alene med dit vrøvl.

13
27. januar 2017 kl. 16:13

Rønnebærene er sure, sagde ræven.

9
27. januar 2017 kl. 10:19

Det er en ubekræftet og udokumenteret historie fra et velkendt dubiøst mainstream medie. Lad os nu få det af- eller bekræftet af Trump selv eller hans talsfolk før vi drager nogen konklusioner.

4
26. januar 2017 kl. 16:27

Er han ikke til fare for nationens sikkerhed? Ikke alene med en usikker telefon, men også med det, han tweeter?

3
26. januar 2017 kl. 16:02

Tja, det var da ærlig snak, hvis det passer. Hvor har du set det Mads Bendixen? Der skal en lille smule mere til før jeg begynder at sympatisere med ham. Men ikke meget.

2
26. januar 2017 kl. 15:13

Han får bygget en sikkerhedsmur omkring sin telefon og får Samsung* til at betale for den.

*) Samsung, for ud fra billeder har man vist fastslået, at det er en Galaxy S3 han bruger.

Selvom jeg synes den ser alt for stor ud i forhold til en S3 på de billeder hvor jeg har set ham holde den.

1
26. januar 2017 kl. 12:48

Vedrørende Android, udtaler Trump:

If you don't use Android, you're a loser, okay? I love Android. Android is very very good. I have used it many many times. You will use it too and you will love it.