Trump overtrumfes af neuralt netværk på Twitter

DeepDrumpf generer Trump-lignende tweets ud fra den ægte vares politiske taler ved hjælp af machine learning.

Donald Trump stjæler overskrifterne i den amerikanske valgkamp med sine ofte bastante udmeldinger. Mens politikere ofte beskyldes for at gentage de samme slogans igen og igen, så er Trump mere uforudsigelig. Men nu har han fået en konkurrent, der går Trump i bedene på Twitter.

En af forskerne ved MIT's center for kunstig intelligens har skabt Twitter-robotten DeepDrumpf, der bruger et neuralt netværk til at generere nye tweets i Trumps stil.

Navnet DeepDrumpf kommer fra dels brugen af deep learning og dels komikeren John Olivers drillerier med Trump-familiens oprindelige slægtsnavn.

DeepDrumpf bruger et recurrent neuralt netværk, som er oplært i Trumps sprog ud fra afskrifter af Trumps taler. Modellen, DeepDrumpf bygger på, er tidligere blevet brugt til at generere Shakespeare-lignende tekster. Trump må derfor siges at være en noget mindre mundfuld, da han er kendt for sit lave lixtal.

»Trumps sprog er generelt meget simpelt, så jeg tænkte, at som modelleringsproblem, ville han være den mest oplagte kandidat,« siger postdoc Bradley Hayes til MIT CSAIL.

Algoritmen bag DeepDrumpf lærer den underliggende struktur ud fra datasættet, der blev brugt til oplæringen. Derefter får den tilfældige startbogstaver, hvorefter den generer sætninger ét bogstav af gangen. Den samme metode er i øvrigt også blevet anvendt for nylig til at generere manuskripter til nye afsnit af tv-serien Friends.

DeepDrumpf har også interageret med den ægte vare på Twitter, som dog ikke har svaret sit robot-alter ego.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Bent Jensen

Intelligens var vel ikke nødvendigt til dette.

Hvilket konto skriv mest sluder ?

Så lige uddrag fra debat mellem de konservertive kanidater og Trump, for første gangs siden den koldekrig er jeg rigtigt bange, da der ser ud til at der en mulighed for at den mand kan blive præsident.
Den mand er SmåTosset, og uden penge sikkert spæret inde for længst.
Også vil man give ham Avåben, hvem er farligst ham eller Nord korea ?

Nu skal den Republikanske Kandidat åbenbart findes på P** størelsen

http://variety.com/2016/biz/news/donald-trump-penis-gop-debate-rubio-vid...

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017