Trump går ind i debat om vold i computerspil

Illustration: Screenshot/Counterstrike
Trump mødtes torsdag med spil-industrien efter at have givet vold i computerspil en del af skylden for det meget omtalte skoleskyderi i Parkland, Florida.

Trump går aktivt ind i en gammel debat: Gør voldelige spil unge mere voldelige? Han havde derfor indkaldt både spilindustrien og dens kritikere til et møde torsdag.

Mødet blev arrangeret, efter præsidenten havde sagt, at spilindustrien havde et medansvar for skoleskyderiet i Florida, skriver Kotaku.

Mens de unge bad politikerne ændre den amerikanske våbenlov, mente Trump dog, at man skulle kigge efter ansvaret andre steder:

Spil som Grand Theft Auto er berømt og berygtet for at lade spilleren udføre meget voldelige handlinger. Illustration: Rockstar Games

»Jeg har hørt, at flere og flere siger, at niveauet af vold i computerspil i høj grad påvirker unges tanker,« sagde Donald Trump kort efter skyderiet.

Hørte begge sider

Til mødet var lederne af spilfirmaerne Bethesda (kendt for Elder Scrolls- og Fallout-serierne) og Take Two (kendt for Grand Theft Auto, Civilization og BioShock).

På den anden side af bordet sad både en forfatter, der har skrevet bøger om, at voldelige spil er med til at træne fremtidige mordere, og en fra Parents Television Council, der ønsker en lang række voldelige spil taget af markedet.

Læs også: Domstol: 24 spilsider skal blokeres

Det Hvide Hus anerkendte i forbindelse med mødet, at flere studier viser en sammenhæng mellem vold i spil og i virkeligheden, men de studier eksisterer faktisk ikke, skriver Kotaku.

Der er ikke kommet meget ud efter mødet, om hvorvidt Trump har tænkt sig at gøre noget for eller mod vold i spil, men en repræsentant fra Det Hvide Hus forklarede efterfølgende, at præsidenten havde været oprigtigt interesseret i emnet og havde stillet en række spørgsmål til begge sider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (18)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

Ja volden både i film og spil er nogen gange grænseoverskridende


Har du læste eller hørt en Krimi via lydbog de sidste 10 år ?

Mord med tændt krøljern eller støvsuger i halsen, eller lodekolbe i øret ?

Så grunden til den meget vold kommer sikkert fra voldelige bøger, som så har spredt sig til film og spil. Så lad os få alt skriftligt forbudt.
Sammen med nyheder, og vores deltagelse i alt krig og katastrofeområder.
De mennesker som har været et sådan sted, har sikkert set ting som er langt være end noget spil, film eller bog kan finde på.

Ivo Santos

Det må da efterhånden være svært at finde børn og unge som ikke har set eller rørt en pistol eller et gevær over i USA, og med alle de vågen skulle man da eller tro at den slags er hverdagskost for både børn og unge.

USA:
-masser af våben i gadebilledet
-masser af våben i actionfilm
-masser af våben i bøger så som tegneserier, og kriminalromaner.
-vold og våben i tv og radio
-vold i spil.
-vold i gadebilledet.
-høj arbejdsløsheds procent, og den er sikkert ekstra høj blandt visse grupper.

Yes!, at forbyde vold og våben i computer spil skal nok løse alle de problemer som Amerika står med på nuværende tidspunkt.
Så hvad er Trump, dobbeltmoralsk, eller multi-moralsk?
Jeg gætter på det sidste.

Hans Nielsen

Selvom alle computerspil og våbensalg blev forbudt ville problemet fortsætte i årtier.


Så du mener at, der er computerspilene som er skyld i alle krigene, volden, skoleskyderier, ....

Og hvis man gør våben ulovlige , så stopper bande krigene, vold,....

Det er hvis et kulturelt fænomen at man mener at lovgivning og forbud løser tingene ?

Men nu var mord sikkert allerede ulovligt inden Moses kom ned fra bjerget. Så de har sikkert også haft vold, mord og sex den gang.

I Danmark har vi ikke så nemt adgang til våben, men hvis lysten skulle være der, så kan et aftenkursus til Jagt betyde lovligt erhvervelse, af det nemmeste og mest brugbare våben til mord.

Den "nemmeste" forklaring på at der er så mange skyderier i USA er.
At der er flere tosset og sindsyge mennesker. Som ikke får den rigtige behandling, og blive "fanget" af venner, skoler eller samfund, inden det går galt

Eller at de er indoktrineret til at vold, eller trusler om sådan er løsningen. Som de ser det fra deres ledere.

Men jeg er helt sikkert på at det ikke er voldlige Videospil eller Rock/Punk musikken som er problemet, det er bare en afspejling af vores samfund, som film, bøger, tv og debat tonen på facebook.

Kjeld Flarup Christensen

Så du mener at, der er computerspilene som er skyld i alle krigene, volden, skoleskyderier, ....

Og hvis man gør våben ulovlige , så stopper bande krigene, vold,....


Nej!
Selvom de skulle have en effekt, så er der så mange andre ting der spiller ind.

Den "nemmeste" forklaring på at der er så mange skyderier i USA er.
At der er flere tosset og sindsyge mennesker. Som ikke får den rigtige behandling, og blive "fanget" af venner, skoler eller samfund, inden det går galt


Har du en idyliseret ide om at vi er bedre i Danmark. Mit indtryk er, at folk i USA interesserer sig mere for hinanden, mens vi i Danmark er mere os selv, og overlader den slags til velfærdsstaten.

Rune Jensen

Men derfor render de europæiske børn jo stadig ikke rundt og skyder på skolerne.

Nej, du har ret, i samtlige Europæiske lande har vi i stedet islam til at udøve vold og terror.

I DK er det de kriminelle, som har våben, mens de lovlydige har intet til at forsvare sig med.

En stram våbenlovgivning forhindrede da heller ikke to attentater i KBH begået i allahs navn.

Og kan man ikke komme i nærheden af våben, så kan man jo altid lege "truck of peace".

Så vi skal vel nu også forbyde biler, fordi de kan bruges som mordvåben.

Der er sgisme da nok en forklaring på de dér betonklodser alle steder...?

Niels-Arne Nørgaard Knudsen

jeg tror nu snarere det handler om nogle afsporede mennesker der har brug for hjælp. spillede de ikke voldelige computerspil havde de rent rundt og pint frøer ihjel i stedet. de typer ser så en mulighed for at blive verdensberømte, så skide være med at det er for at være mordere. der er jo ingen anger, tværtimod virker de nærmest stolte af deres handlinger.

Tom Paamand

Minus sjovt nok Polen - som har sagt klart NEJ til islam

Polen har haft muslimske medborgere de sidste 600 år, og har været et flot gensidigt eksempel på hvor uproblematisk dette kan gøres. Nu render voldelige grupperinger rundt i gaderne der i protest mod Islam.

Europol har i øvrigt oplyst, at in 2016 the largest number of attacks in which a terrorist affiliation could be identified were carried out by ethno-nationalist and separatist extremists, og altså kun i mindre grad af galninge med muslimsk baggrund - og sådan har statistikken altid set ud.

Men du gør da et godt forsøg på at afspore en debat, der er udløst af kristne galninges vold mod andre kristne. I sådanne tilfælde blir der aldrig sat fokus på religionen, men i stedet og helt korrekt på, at folk bliver skøre af så mange andre grunde.

Rune Jensen

Nu render voldelige grupperinger rundt i gaderne der i protest mod Islam.

Bevis venligst at det er såkaldt voldeige grupperinger. Det er din mening, meninger har alle, de er værdiløse.

Det er ganske almindelige mennesker, som ikke vil have en ideologi indenfor, som de iøvrigt selv har afvist før. Lær noget historie.

Og så er islam ikke en race. Det er en ideologi. Lad venligst være med at sætte de to ting sammen. Det er IKKE forkert at kritisere en ideologi.

Men du gør da et godt forsøg på at afspore en debat, der er udløst af kristne galninges vold mod andre kristne.

https://thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30

Rune Jensen

jeg tror nu snarere det handler om nogle afsporede mennesker der har brug for hjælp. spillede de ikke voldelige computerspil havde de rent rundt og pint frøer ihjel i stedet.

Det spinder sig ind i gamer gate hvor påstanden fra negativt intelligente venstrefløjere var, at computerspil er sexistiske.

Venstrefløjen havde ikke succes med gamer gate, og blev i stedet selv afsløret som helt igennem korrupt, hvor man kan købe sig til gode reviews. Så udstillet blev venstrefløjen i deres fantastiske hykleri, at selv helt almindelige mennesker, som ikke spiller computerspil, blev opmærksommme på venstrefløjens korruption og ønsker om censur, langt ud over computerspil. Det var en massiv skandale, som bla. bragte Milo Yannopolis frem på scenen og gjorde Ytringsfrihed til et emne for ganske mange mennekser, som ellers ikke ville have givet dette mange øjeblikke.

Nu prøver venstrefløjen igen med en gamer gate, ikke med anklager om sexisme, men med anklager om vold.

Måske venstrefløjen skulle kigge lidt på, om ikke organisationer som Antifa og BAMN og BLM i virkeligheden er de egentlige årsager til vold. Og så islam, naturligvis.

Venstrefløjen har igennem bla. Antifa tætte bånd til den islamiske mafia i Danmark, bla. Loyal to Familia. Det har den også i USA, hvor det i stedet er Mulim Brotherhood (Keith Ellison, Huma Abedin, Linda Sarsour mv.).

Allan Larsen

Rune, du både blander religion ind i en debat, hvor det faktisk ikke burde høre til, Samtidig med at du forsvarer den religion, hvorfra lande den problematiske debat stammer fra?

Man kan ikke med rette forsvarer Kristendom overfor Islam, og ej heller den anden vej. De har begge tekster der prædiker fred og ligeledes død og ødelæggelse.

Og hvis du ikke er bekendt med terror fra Kristne sider, hverken i nyere eller ældre tid, så er du ikke selv informeret nok, til at lave så ensporet en udtalelse mod Islam - Det er for subjektivt til at være et gangbart argument.

Rune Jensen

Allan Larsen,
Tingene hænger sammen.
Som jeg skrev, venstreflkøåjen forsøgte med Gamner Gate, og de fejlede massivt.
Nu prøver de igen med samme platform, og man kan med rette spørge, hvorfor de forsø'ger det samme, som før fejlede.
Det er fordi, computerspil er den sidste bastion for venstrewfløjen, som stadig har Frihed. Vebnstyrefløjen kan ikke LIDE frihed, fordi det betyder, man kan tænke fr sig selv, man er et individ, og ikke bestemt af ens gruppe.
Ventrefløjen har ødelagt alt andet idenfor kultur, computerspil er et af de få ting de mangler for at gøre poolitisk korrekthed fuldstændigt.
Det er godt her at vide noget om historie, fordi ellers vil du tale udfgra hvad dine følelser og ikke facts.
Nuvel, venstrefløjen hænger ubrydeligt sammen med islam igennem hvad der af venstrefløjen selv bliver kaldt intersectional feminism.
Intersectional feminism betyder, at muslimer ALTID har ret og ALTID gør ting korrekt, uanset hvad de så siger eller gør.
Ét af formålene med intersectional feminism, udover at få sharia, er at gøre alle mænd til feminine beta males. Sådan, de ikke gør modstand imod islam.
Derfor indeholder intersectional feminism også en direkte doktrin, som siger at ALLE hvide mænd er racister. Det handler om at få os i vesten til at føle skyld, sådan vi lettere accepterer islam.

Nuvel, jeg har rent faktisk studeret intersectional feminism, såvel som islam, for godt 6 pår nu. Jeg taler ikke, modsat venstrefløjen, udfra følelser. Jeg kan bakke alt op jeg siger med facts.

Der er for eksempel en direkte relation imellem muslimen, som udøvede terror imod en synagoge i København og så den helt igennem had retorik i islamisk helige skrifter.

Der er mere jødehad i islamiske hellige skrifter, end der er i Mein Kampf.

Men at pointe dette ud, endda give indtil flere eksemppler fra de hellige skrifter SÅVEL SOM fra lærte i idslam, med mange føælgere. dette anses for at være HATE SPEECH, fordi, der er ikke noget modargument, så venstrefløjen er nødt til at bryuge ad hominems.

Spørg dig selv: HVEM gav venstrefløjen skylden for attentatet imod Charlie Hebdo?

Korrekt... De gav skylden for attentatet på TEGNERNE. Fordi de udøvede deres ret til at tale frit, og dermed sårede muslimske "følelser". Ifølge venstrefløjen, så var tegnerne SELV ude om det.

Der er MANGE bedre årsager end computerspil til vold og terror.

Disse er ISLAM samt terror organisationer som ANTIFA og andre venstrefløjs terrororganisationer.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017
Jobfinder Logo
Job fra Jobfinder